Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez jó lenne egy 54l-es 60*33*3...

Ez jó lenne egy 54l-es 60*33*30-as akváriumba? (többi lent)

Figyelt kérdés
Ez a lámpa jó lenne a fent leírt akváriumba:? [link] Keresgéltem sokat, üvegtetős akváriumhoz szeretnék lámpát, de nem találtam normális lámpatesteket, a fénycsövekhez, ha valaki talál lécci linket!
2011. jún. 16. 14:22
 1/7 Platypus ***** válasza:

Ez a lámpa semmire se jó, csak díszvilágítás. Ilyeneket nézegess:

[link]

Ha van üvegtető, gyakorlatilag bármit fölé lehet rakni. Bemész egy tetszőleges lámpaboltba, és kérsz egy T8 vagy T5 lámpatestet.

2011. jún. 16. 14:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Dehogyis! Ez valami gusztustalan vízalatti színes giccs.

Az a helyzet, hogy a fénycsöves (pláne amelyik néz is ki valahogy) lámpatastek elég drágák.

Egy ilyen:

[link]

Mondjuk viszonylag jó lenne. Ez 18 W-os, ami azt jelenti, hogy kicsit (1-2 cm) túlnyúlna az akváriumon.

Viszont 18 W-os csőből nagy nálaszték van.

Ami ennél rövidebb, az 15 W, nem szabvány, és jóval drágább. Ráadásul a fénycső is drágább bele, ugyanezért.

Egyébként még a 18 W se valami sok, túl nagy növényválaszték így sincs, mert nem olyan erős a fénye.

2011. jún. 16. 14:50
 3/7 A kérdező kommentje:
Én is nésztem ezt a lámpatestet amit Platypus kirakott, de nem találok bele ugyanolyan hosszúságú csövet, tudnátok ahhoz is linket adni?
2011. jún. 16. 15:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Vagyis, találtam csöveket, ez jó?: [link]

Vagy nem kell hogy színes legyen?

2011. jún. 16. 15:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Isten ments!

[link]

[link]

[link]

2011. jún. 16. 15:32
 6/7 Platypus ***** válasza:
Minden 18W-os T8 fénycső beleillik ebbe a lámpatestbe. Ne a hosszot nézd, mert azt elég hülyén képesek megadni sok helyen. Van, ahol csak a fénycsövet veszik figyelembe, máshol az érintkezőket is hozzászámolják, ez úgy 4 centis eltéréseket eredményez, de valójában ugyanarról a fénycsőről van szó.
2011. jún. 16. 15:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 16. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!