ÉLesztő + cukros CO2 "készítője" van valakinek? Egész pontosan hogy készült? Hatékony?
Kupak kifúr, vékony cső beleragaszt FBS-el.
Kólásüvegbe 4 evőkanál cukor, fél kocka élesztő, feléig víz és összeráz (de lehet rakni kevesebbet is).
Ez erjed mint a bor és a csövön át az akváriumba jut a CO2.
Kb hetente 1x újra kell tölteni.
Én 2 palackosat használok de nem cukorral hanem zselatinnal. Az egyik palackban van a zselatin meg az élesztő amiből átvezetem a gázt egy fél literes palackba amiben csapvíz van ez szűrőként funkcionál, majd a kis palackból megy az akváriumba.
A cukrosat nem próbáltam azt hallottam róla hogy egyenletlenül adagolja a gázt.
A zselésbe is kell cukor.
Kérdező! A növényeknek általában nem kell plusz co2-t adagolni. Ahhoz nagyon gyorsan növő növények, brutál sok fény, és tápozás kell, hogy ki tudd használni.
Ha ez nincs meg, akkor más lehet a gond. Jó lenne tudni a világítás mértékét, és minőségét, valamint a tápozást.
Sokkal valószínűbb, hogy ezek nincsenek összhangban egymással, és ettől valamilyen hiánytünet alakult ki.
Elsősorban egy kiegyensúlyozott tápozás kell, (easy life profito) megfelelő világítással.
Kétségtelen, hogy szén is kell a fejlődésükhöz, de ez 160 literben co2-vel csak nagy nyomásúval oldható meg. Az élesztős módszer ehhez édes kevés. (egyébként a hatékonysága a gáz beoldásán múlik igazán, egy jó diffúzorral akár egy 100 literes medencében is lehet vele eredményeket elérni)
Otthon is lehet nagynyomású rendszert barkácsolni, de elég macerás.
Ami szerintem a legésszerűbb megoldás, szintén easy life termék, e.l. carbo. Ez egy szén tartalmú folyadék, pont erre kitalálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!