Hova tegyem áramszünet idejére a halacskáimat?
2napig áramszünet lesz nálunk, unokabátyámék néhány 8utcára lejebb laknak tőlünk. Gondoltam elviszem a halaimat oda...DE... sokan vannak:
12Neon
2vitorlás
2algaevő
2páncélos t.harcsa
2pink dánió
És az akváriumot nem viszem el mind a 60L-t.
De van egy kisebb akváriumom, vagy egy nagy befőttes üvegbe elválasztva őket? Viszek levegőztetőt is. Rendezem be nekik az aksit ara a 2napra?
Lenne rá megoldás, ha nem lenne ilyen brutálisan zsúfolt, ámokfutó módon berendezett "akváriumod".
Tudnám még fokozni de annyit nem ér.
60 literbe 2 vitorláshal 12 neonnal???
a pink dánió színe pedig mesterséges úton van előállítva.
Szerintem add el vagy ajándékozd el a 2 vitorlást mert neki minimum 100-150 liter kell
és akkor mivan ha a dánió színe mesterséges? Már 1éve jól élnek, semmi bajuk.
Nem ez volt a kérdés...
Ezek a halak így is - úgy is kidöglenek az "akváriumodból", teljesen mindegy, mit csinálsz. Befőttes üveg, persze... Inkább konzerváld őket.
A legnagyobb túlélési esélyük normális gazdáknál lenne.
És normális választ nem fogsz kapni a kérdésedre, mert 1. erre így nincs normális megoldás, 2. mert állatkínzás, amit művelsz.
Annyit csinálj, hogy minden nap leccseréled a víz 20%-át állott, pihentetett vízzel, így talán kibírják. Aztán sürgősen keress új gazdát a halaknak, főleg a vitorlásoknak és algázóknak, illetve azon csapathalaknak, amikből nem tudsz eleget tartani.
Ha nem lenne ilyen brutálisan túltelepítve az akvárium, akkor simán kibírnák pár napig szűrő nélkül, de így...
Mindegy, ebbe most nem megyek bele. A befőttes üveg a létező legrosszabb megoldás. Szerintem az is elég, ha mindennap lecserélsz egy kis vizet, 10-20%-ot mondjuk. Szerintem úgy kibírják, de végülis mindegy, nem szeretek ilyet mondani, de a halál megváltás lenne nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!