Honnan tudom hogy éhesek a halaim, mennyit adjak nekik?
Figyelt kérdés
Sziaszok! Kezdő kavarista kérdez: Azt már tudom hogy napi egyszer, és az sem baj ha egy héte egyszer nem is kapnak kaját. Viszont! ahányszor az aksi mellett elmegyek, követnek a halak, mint az éhes kutyák. Folyton kaját keresnek a kavicsok között. 10 db Molly-nak mennyi kaját adhatok? A lemezes haltáp nagyon bejön nekik, de a szárított bolha nem igazán. Mit tanácsoltok?
2011. jún. 7. 20:06
1/10 Bán Máté válasza:
a lemezes csak kiegészítésként jó inkább szunyog lárva legyen fagysztott naponta 2 szer kell kevesebbet és csak a kenér adót várják meg minden halnál természetes ha keresgél Mit csináljon egyész nap????:D
2011. jún. 7. 20:18
2/10 Bán Máté válasza:
MIVEL KEZDŐ VAGY AZÉRT KÉRDEM. h hány literes az akvi szűrő levegőztető van evilágítás van e és ha igne akk hány wattos élkőnövény van e a világítás za fény csőe milyen a színe?????
2011. jún. 7. 20:21
3/10 anonim válasza:
Az enyémek felszoktak jönni sorra a víz tetejére ha éhesek és ahogy szórom be a kaját hosszas harc megy érte :)
2011. jún. 7. 20:23
4/10 anonim válasza:
Elég naponta egyszer, viszont ne azokkal etess, amivel teszed. A lemezessel néha lehet, de szárított kajával tilos!!
Vegyél fagyasztott szúnyoglárvát, daphniát, artemiát, ezek legyenek a fő eleség.
Mennyiségre naponta egyszer mondjuk 4-5 szúnyoglárva elég halanként. Növényi eredetű táplálékra is szükségük van, ajánlom a leforrázolt és ledarált csalánt, borsót, spenótot, cukkinit, egyéb zöldségeket.
2011. jún. 7. 21:26
5/10 Agriosz válasza:
Szerintem adhatsz nekik tubifexet is. Ami a lényeg, minig annyit adj nekik amennyit megesznek. Soha ne adj nekik egyszerre sok kaját, hanem inkább többször kevesebbet.
2 okból:
1.) a "felesleges" kaja nem rohad bele a vízbe, nem teszi tönkre az egyensúlyt;
2.) így biztosan jóllaknak
+1.) én speciel szeretem nézni, ahogy esznek a halaim ;) érdekes :)
2011. jún. 7. 22:29
6/10 A kérdező kommentje:
54 kiteres az aksi, VitaTech szűrő, egyenlőre 2 növényem van, és fehér neon világítás, és van egy fűtőtest is, csak azt nem használom (Minden az egyben csomag volt).
2011. jún. 8. 07:32
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, és továbii tippeknek is örülök! Ezek után már tudom hogy mit adjk enni.
2011. jún. 8. 07:34
8/10 Platypus válasza:
A halak mindig éhesek. Akkor is ennének, ha már majd kidurrannak a kajától. A természetben sokszor nem jutnak élelemhez, ezért mindig enni akarnak, ha lehetőségük van rá. A kezdő haltartó egyik legveszélyesebb hibája, ha bedől ennek, és sokat/gyakran ad nekik, mert olyan éhesnek tűnnek. A túl sok haleleség hamar tönkreteszi a vizet és halpusztulást okoz. Annyit kel adni nekik, amit kb. fél perc alatt nyom nélkül eltüntetnek. Kicsi, 2 centi alatti halak kaphatnak naponta 2x, a nagyobb halak 1x. Nagyobb halaknál egészséges heti egy nap koplaltatni őket.
2011. jún. 8. 12:43
9/10 anonim válasza:
54 liter és mollik?! Ezeknek a halaknak 150 literes akvárium kéne...
2011. jún. 8. 13:36
10/10 Brisinger válasza:
Szerintem ez felsleges hogy 150 liter..
Hova tartsunk annyit..
Nekem mar több hónapja van akváriumom ket mollim es ket xifo van egy 20 literes aksiban
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!