A vízinövények mennyire strapabíróak?
Vannak nagyon igényes és strapabíró növények is. A hínár félék például egy normál akváriumban néhány nap- esetleg néhány hét alatt tönkre mennek. Ami nagyon rossz állapotban van a boltban, azt már nem érdemes megvenni. Egy sárga levél már nem zöldül vissza, persze új nőhet helyette.
Kiszáradva semeddig nem bírják, elpusztulnak. De konkrétan nem víz alatt, egy lezárt zacskóban, ahova vizesen kerültek, napokig is kibírják.
Pl volt egy olyan rozzant Hemianthus, ami félig kirothadt, a boltosnak nem volt képe pénzt kérni érte, végülis ingyen elhozhattam. Beraktam táptalajba, kapott fényt és elkezdett szépen nőddögélni.
Persze ugyanez kavicsban nem maradt volna meg.
Jó ha tudod mit veszel és utánanézel az igényeinek.
Ugyanígy egy szép növényt is könnyen tönkre lehet tenni.
Ha nem jól tartod 1-2 hónap alatt kidöglik. Nekem hínárokkal volt így régebben, hogy jó párat megdöglesztettem.
Ha 3-4 órát nem éri víz, de benne van 1 zacskóban, akkor nem lesz baja. Viszont ha szabadon teljesen megszárad, akkor megdöglik. Ilyen esetben érdemes félóránként bevizezni egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!