Ezek jók lennének? Mit gondoltok róla?
akváriumot szeretnék itt egy lista mien halakat szeretnék véleményeteket kérem
70-75 literes lesz
10-12 neon hal
2 db vitorlás (amíg kisebbek aztán eladnám őket)
4 platti(1 hím 3 nőstény)
2 db anci vagy 4 db törpe szívoharcsa
2db páncélos harcsa
3-4db kuli-kuli
azt is szeretném kérdezni mit vegyek ki vagy mit tegyek bele?
előre is köszönöm
Rengeteg...
Inkább olvass még rengeteget, nagyon rosszul állsz hozzá.
A vitorlást felejtsd el ekkora helyen. Mindegy mekkora, nem tarthatod a szükséges élettérnél kisebb helyen. Visszamarad a fejlődésben, agresszív lesz, stresszes, egyszerűen nem tartható. Arról nem is beszélve, hogy párválasztó, 6 darabot szokás belőle tartani.
A páncélos harcsa is csapathal, belőlük sem lehet 2 db. Az ancinak is. És túlzsúfolt.
Lehetséges összeállítás:
10 neon
6 páncélos harcsa
6 törpe szívóharcsa
VAGY
10 neon
6 kuli-kuli
6 törpe szívóharcsa
VAGY
6 platti
6 páncélos harcsa
6 törpe szívóharcsa
Murr tőled kérdezném:
interneten találtam kalkulátort
kiszámoltam és elférne 90 literes is
ezzel mi lenne a helyzet?
és szettben mien ára lenne?
6 db pandaharcsa vagy kuli-kuli
10 db vörös neon
8 db fekete neon
90 literre már lehet nagyobb darabszámban, vagy esetleg plusz fajjal számolni, el kellene dönteni, hogy mi tetszik a felsorolt halaid közül. Szép még a mézgurámi is, a zebra dánió, a parázslazac is például. Természetesen a vitorlás még mindig nem jöhet szóba. Az anci védi a területét, főleg a hím, ráadásul ha párban vannak, a szaporodásal is baj van.
Árra nem tudok mit mondani, nézelődj akvariumplus.hu-n, aquadepo.hu-n, vaterán, akvarista.hu-n. Én nem szettet vennék, hanem üvegesnél az akváriumot, egy eheim pick up 2012-őt (vagy egy külső szűrőt), rá legalább 40 watt világítást, valamint egy 100 wattos fűtőt. Szerintem 30-40 ezer forintból kihozható a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!