Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 70 literben lehet 2db vitorlás...

Qati kérdése:

70 literben lehet 2db vitorláshalat tartani?

Figyelt kérdés
Szerintem lehet.
2011. jún. 5. 21:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2011. jún. 5. 22:19
 12/19 anonim ***** válasza:

Értelmezni kell a szöveget. Azt mondtam, hogy egy vitorlás teljes magassága 40 cm. Amit te olvasol 10 centinek, az az orrtól farokig mért távolság.

Aki azt mondja, hogy 30 literben tartott 2-őt 5 évig, annak azt mondom, hogy a kamrában tartok 2 oroszlánt 50 éve. A hülyeséget lehet fokozni, csak nem érdemes.

2011. jún. 6. 00:00
 13/19 kzs ***** válasza:

Figyelj, tényleg nem lehet.

Murr válasza teljesen helyén való: a Vitorláshal egy magas testfelépítésű sügér, területigénnyel.

Ahhoz, hogy szépen kifejlődjenek az úszói - és ez ennek a hajfajnak az ékessége - mindenképp megköveteli a nagy akváriumot.

2011. jún. 6. 06:16
 14/19 Frontosa ***** válasza:

Már bocs, de hogy lehetne? Kifejlett korában kilóg a hátuszonya a vízből! Ekkora akiban ne akarjatok nagyméretű halakat tartani.

Miért nem tartassz belőlük egyből vagy 20-at, alágyújtassz és kész a halászlé.

Csak az kérdezhet ilyet aki még nem látott kifejlett Vitorláshalat.

Jesszusom, milyen emberek vannak!

2011. jún. 6. 09:19
 15/19 anonim ***** válasza:
Nehezen tudok elképzelni egy 10 centi hosszú és 40 centi magas vitorláshalat, mutassatok már képet róla, röhögni szeretnék...
2011. jún. 6. 10:13
 16/19 Frontosa ***** válasza:

Maga a teste kb. 10*10-es, az úszók még kb. 10-10 centisek, tehát egy átlagos úszóhosszúságú példány magassága 30 centi felett is lehet.

Pl. ez már egy elég megnyúlt úszójú példány:

[link]

2011. jún. 6. 12:28
 17/19 anonim ***** válasza:
Jahogy a tíz centi az csak a fejétől a faroktőig (vagy hogy hívják ezt haléknál), így már mindjárt más. Becsapósak ezek a dolgok...
2011. jún. 6. 13:35
 18/19 A kérdező kommentje:
de én most nem ilyen batár nagy kifejlett vitorlásra gondoltam.max egy olyanra ami még kisebb.akkor ha kicsi lehet tartani?
2011. jún. 6. 17:13
 19/19 kzs ***** válasza:

/A kérdező 2. kommentjére válaszolva/

Nézd, ha egy idő múlva kihalászod őketa vízből - vagyis még ivadékkorúak -, akkor lehet.

De mondd meg nekem: mire való ez? SOKKAL SZEBB, ha pl. 6 megfelelően táplált és tartott kifejlett vitorláshal úszik Neked a gyönyörű, kifeszített úszóikkal - egy megfelelően nagy akváriumban. Ekkor már meg lehet figyelni a párválasztásukat, a nészjátékot és az ikrarakást: ezek mind olyan élmények, amiket ivadékkorú halak nem adnak meg. Arról nem is beszélve, hogy stresszt okoznál nekik, ha hálóval megbolygatnád őket...

Én azt mondom: ha csak 70 literes akváriumot tudsz beállítani, tarts olyan halakat, amik elférnek ekkorában (pl. kistestű pontylazacok, kistesű labirinthalak, stb.).

De a vitorláshalat felejtsd el.

2011. jún. 7. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!