70 literben lehet 2db vitorláshalat tartani?
Értelmezni kell a szöveget. Azt mondtam, hogy egy vitorlás teljes magassága 40 cm. Amit te olvasol 10 centinek, az az orrtól farokig mért távolság.
Aki azt mondja, hogy 30 literben tartott 2-őt 5 évig, annak azt mondom, hogy a kamrában tartok 2 oroszlánt 50 éve. A hülyeséget lehet fokozni, csak nem érdemes.
Figyelj, tényleg nem lehet.
Murr válasza teljesen helyén való: a Vitorláshal egy magas testfelépítésű sügér, területigénnyel.
Ahhoz, hogy szépen kifejlődjenek az úszói - és ez ennek a hajfajnak az ékessége - mindenképp megköveteli a nagy akváriumot.
Már bocs, de hogy lehetne? Kifejlett korában kilóg a hátuszonya a vízből! Ekkora akiban ne akarjatok nagyméretű halakat tartani.
Miért nem tartassz belőlük egyből vagy 20-at, alágyújtassz és kész a halászlé.
Csak az kérdezhet ilyet aki még nem látott kifejlett Vitorláshalat.
Jesszusom, milyen emberek vannak!
Maga a teste kb. 10*10-es, az úszók még kb. 10-10 centisek, tehát egy átlagos úszóhosszúságú példány magassága 30 centi felett is lehet.
Pl. ez már egy elég megnyúlt úszójú példány:
/A kérdező 2. kommentjére válaszolva/
Nézd, ha egy idő múlva kihalászod őketa vízből - vagyis még ivadékkorúak -, akkor lehet.
De mondd meg nekem: mire való ez? SOKKAL SZEBB, ha pl. 6 megfelelően táplált és tartott kifejlett vitorláshal úszik Neked a gyönyörű, kifeszített úszóikkal - egy megfelelően nagy akváriumban. Ekkor már meg lehet figyelni a párválasztásukat, a nészjátékot és az ikrarakást: ezek mind olyan élmények, amiket ivadékkorú halak nem adnak meg. Arról nem is beszélve, hogy stresszt okoznál nekik, ha hálóval megbolygatnád őket...
Én azt mondom: ha csak 70 literes akváriumot tudsz beállítani, tarts olyan halakat, amik elférnek ekkorában (pl. kistestű pontylazacok, kistesű labirinthalak, stb.).
De a vitorláshalat felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!