Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagyon surgos kerdes Vitorlash...

Nagyon surgos kerdes Vitorlashal baj mi lehet?

Figyelt kérdés
Reggel amikor felkeltem a vitorlashalam szaja verzet es az uszonyainal is verzet mi lehet a baj es mindig a sarokba van es nem eszik semmit?
2011. jún. 1. 16:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
a metilin kék meg amúgy sem valami jó szerintem.én hetente cserélem a vizet és nem használok semmilyen szert. lehet kicsi a szűrőd vagy hasonló
2011. jún. 1. 18:23
 12/18 A kérdező kommentje:
de a vitorlashalon kivul a tobbi hal megegyezik az akvariumommal?
2011. jún. 1. 18:27
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem, amit csinálsz állatkínzás. Ennyi halnál ne csodálkozz, hogy döglenek, a legtöbb rl fog pusztulni. Nem is lehet kezelni, mivel a gyógyulás alapja a megfelelő tartási körülmények biztosítása. Nálad pedig akkorák a hibák, hogy lehetetlen ezt megvalósítani. A legtöbb meg fog dögleni. Sürgősen kezdd el olvasni a Horn-Zsilinszky: Akvarisztikva c. könyvét, legalább 3X rágd át.
2011. jún. 1. 18:33
 14/18 Doruss ***** válasza:

Ez így nem működik. Ha nem értesz az akvarisztikához, elmagyarázom:

diszhal.info-n nézz utána az összes halfajtádnak. ha azt írják, hogy x literre y hal, az azt jelenti, hogy minimum annyit kell tartani belőle. Egyeztesd a tartási hőmérsékletet, és az igényeket. És 3 fajtánál többet ne tarts egyszerre.

A vitorláshal pedig nagyon nem ide való, annak nagy akvárium kell.

Vízcserét hetente kell csinálni, egyszerre kb. 30%-osat. Metilénkéket ne tegyél bele, teljesen fölösleges, és nem is jó a halaknak. Hetente egyszer tarts koplalónapot.

A gond az igazából, hogy túl sokféle halad van. Egyrészt egy akváriumban nem lehet ennyit tartani az eltérő igények miatt, másrészt pedig amúgy is sokan vannak kis helyen, sok halfajtának nagyobb hely kell ennél.

Ez állatkínzás. Láthatod is a következményeit. Úgyhogy fogadd meg, amiket leírtam, nézz utána a dolgoknak, és sürgősen javíts a helyzeten.

2011. jún. 1. 18:52
 15/18 Salx Narval ***** válasza:
Természetesen én sem tartom jónak amit csinálsz és javaslom, hogy fogadd meg a kapott tanácsokat.Arra most nem térnék ki, hogy mik a hibák, hiszen már leírták mások.Viszont nekem gyanús ez a hirtelen állapotromlás, figyeld meg nem bántja e valamelyik nagyobb hal, akár a társa is lehet.Nem álltak véletlenül párba a gurámik ?Egyik napról a másikra ritka, hogy ennyit romlik egy hal egészségi állapota, minden előjel nélkül.Persze az is lehet, hogy voltak előjelek, csak nem vetted észre.Sajna bármi lehet, hiszen ez így nagyon nem jó,sürgősen változtass a helyzeten.Most csinálj 30%-os vízcserét és tegyél a vízbe aquafurant + dezinfektet, 2 nap elteltével kivételesen mehet az 50%-os vízcsere.Az aquafurant használat előtt, fel kell oldani egy pohár meleg vízben.
2011. jún. 2. 03:35
 16/18 A kérdező kommentje:
ok:)
2011. jún. 2. 08:10
 17/18 qati válasza:
2 db vitorláshalat lehet 70literben tartani?
2011. jún. 5. 21:31
 18/18 Salx Narval ***** válasza:
Kedves gati, a literszám miatt is határeset, de ezek a halak igénylik a nagy úszóteret, szeretik a magas akváriumot.Belőlük is inkább egy kis csapatot tartanak és nem 2 db-ot.Úgy gondolom minimum 150-200 literes akvárium kell ahhoz, hogy jól érezzék magukat.Természetesen itt már 4-5 db tartható.Párban is megvannak, legalább is én nem vettem észre , hogy ez annyira zavarta volna őket, de ha igazán szép vitiket szeretnél kell az a 150 liter.Az én ívató akváriumom pont 70 literes, nem hinném, hogy hosszú távon jól éreznék magukat benne, főleg ha más halak is lennének mellettük.Én azt tanácsolnám, hogy válassz inkább más halat, majd idővel ha tudsz vásárolni egy nagyobb akváriumot, akkor vegyél belőlük.Ne tévesszen meg az, hogy a boltban 3-4 cm halakat árulnak, ők nagyra nőnek és ehhez kell a megfelelő méretű medence is.
2011. jún. 6. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!