Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől hullanak a halaim?

Mitől hullanak a halaim?

Figyelt kérdés

Kb 3 hete folyamatosan hullanak a halaink az akváriumból.

Arra gondolunk hogy amikor legutóbb vettünk halakat, betegek voltak. Neon halak és guppik vannak az akváriumban, de csak a guppik hullanak. napi 1-2 db. Vettünk bele többféle gyógyszert is:sera: mycopur és baktopurt is de nem javult, mitől lehet ez?

2011. máj. 31. 18:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Az az érdekes h az a 2-3 guppi után kezdődött....
2011. máj. 31. 18:48
 12/19 anonim ***** válasza:
Az a 2-3 guppi volt az utolsó csepp a pohárban...Amit most művelsz az ÁLLATKÍNZÁS!
2011. máj. 31. 19:51
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem mondom, hogy nem hoztak be a halak fertőzést.

Viszont a pusztulás a te hibád, nincs immunrendszerük, a legyengült szerencsétleneket pedig habzsolják a paraziták.

Nem büszkélkednék azzal a helyedben, hogy több, nagyobb hal is volt ekkora helyen. Ez olyan, mintha azzal kérkednél, hogy egyedül, puszta kézzel megöltél egy tehetetlen kiskutyát.

De szeretném megtudni, hogy mi neked abban a szép, hogy egymás hegyén hátán össze vannak zsúfolva a halak? Szerinted a tesco-s pontyos akvárium dísznek van kitéve?

2011. máj. 31. 20:14
 14/19 A kérdező kommentje:
Állatkínzás?:D én ezt olyan emberektől kérdeztem akik értenek is hozzá, nem csak okoskodnak:) Kiskutya?:d SZTEM ITT NEKED VAN BAJOD, DE NEM KEVÉS...sztem inkább emberekhez hasonlítsd:D egyértelmű h fertőzés, nem darakór vagy bármilyen amóniás fertőzés, hiszem az állatkereskedésben is mennyien vannak, itt meg pár darabbal van több az ajánlottnál. De semmi gond, ha nem értessz hozzá ne válaszolj!
2011. máj. 31. 21:49
 15/19 Platypus ***** válasza:

Kedves kérdező, jobb lenne ha megfontolnád, hogy esetleg mégis te hibáztál, mielőtt felhúzod az orrod. Az akváriumod nem kicsit, hanem rohadtul túl van telepítve. Kétszer annyi halad van, mint amit elbír a víz. Azért döglenek, mert ilyen állapotban a legkisebb probléma is ezt okozza. Nem is kell hozzá fertőzés, elég az a néhány új hal, amiknek az anyagcseréje megborítja az egyensúlyt, és láncreakciót indít be. Az állatkereskedésekben azért tudnak ennyi halat bezsúfolni, mert böszme nagy külső szűrőket használnak biológiai töltettel, meg gyakran cserélnek sok vizet. De még ezzel együtt is, az állattárolás nem egyenlő az állattartással. Ideiglenesen elviselik ezt a halak, de nem sokáig. A csirkeszállító kamion zsúfoltsága sem működik a tyúkudvarban.

Ha nem akarsz a törvény betűje szerint állatkínzó lenni, akkor a fele haladat add el.

2011. máj. 31. 22:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Ostoba, ostoba gonosz ember az ilyen...
2011. máj. 31. 23:54
 17/19 anonim ***** válasza:
állattárolás.. na ezen szakadtam :)
2011. jún. 1. 06:23
 18/19 Salx Narval ***** válasza:
Nem értem miért itt kérsz segítséget és nem a " szakértő ismerőseidtől " de ha már ide jöttél kérdezni, akkor ne kritizáld a válaszadóidat, pláne, hogy igazuk van.Bizony nincs megfelelő szűrésed, nincsenek bontóbaktériumok,túltelepítettél,az új halakat nem fertőtlenítetted, nem tartottad karanténban,lehet, hogy a heti 20-30%-os vízcsere is elmaradt.Hát dióhéjban ennyi, de lehet, hogy más gondok is vannak, csak arról nem írtál. Semmi okod felkapni a vizet, inkább köszönd meg, hogy segíteni próbált Murr.SN.
2011. jún. 1. 09:11
 19/19 anonim ***** válasza:

Kb 50-50 hal van benne? Biztos?

Inkább számold meg, mert kb elférne benne 20-20.

Amit írsz az nagyon túl van zsúfolva.

2011. jún. 2. 04:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!