Ez a DIY külső szűrő működhetne?
Nem, ez teljesen elvi hibás. Rossz az áramlás iránya, illetve csak kétéltű vízpumpával oldható meg, az pedig drága.
El kell dönted, hogy alsó, felső vagy oldalpolcos szűrőt szeretnél (tehát az akváriumhoz képest hol helyezed el).
Illetve ettől függően, hogy nyitott vagy zárt rendszert szeretnél-e (illetve tudsz megvalósítani).
A legegyszerűbb a nyitott rendszerű oldalpolcos, ha van az akvárium mellett hely.
Ezt nézd meg!Nekem ilyenre sikeredett.
Rendben, köszönöm!
A Rajz tényleg el lett szúrva, nem ekkora esést szeretnék.
[link] Ezen az oldalon lévő Murr féle külső hogy lett megoldva?
Gondolom hogy az itteni Murr volt az elkövető.
Köszönöm a válaszokat!
15:38! Jó lett!
Hogyan tisztítod?
Sehogyan, eddig még nem kellett.De amúgy csak annyi lenne hogy a felső kupakot leszedem.
Két és fél hónapja megy tökéletesen.A víz tisztább és átlátszóbb lett.A sügérek nagy örömére. :)
Igen, én követtem el. Az még úgy működött, hogy az akváriumból a szűrő nyomta ki a vizet, majd visszafolyt. Aztóa már átalakítottam, az el ez lett:
Illetve itt egy kép, csak gyors telefonos, majd ha feltölt a gép, csinálhatok rendeset is, meg ha gondolod leírom részletesebben:
Az átlátszó kifolyó cső 19-es, a befolyó barnásabb 12-es talán, a végére esőztető van szerelve. A kifolyó cső akváriumi végén szivacs van, a másik vége a szűrő aljában az ülepítőbe megy. Felette a szűrőanyagok helyezkednek el. A vízpumpa van legfelül, 450 l/órás (a valós teljesítménye 200 l/óra sincs).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!