Miben szállítsam a bettámat?
Ha te egy hal lennél, hol szeretnél jobban lakni?
1.) Ahol van sok növény, faágak és lehet bújkálni, nagy területek ahol lehet úszni mindenfelé és felfedezni újabb tájakat.
2.) egy város közepén egy kis kerek üvegházban, mint egy kiállítási darab, az embereknek közszemlére.
A helyes válasz az 1-es.
A másodikat csak egy hülye exhibicionista választaná.
"Hm...
Attól, hogy a nyomorult üvegedben nem tud hová bújni, szerinted jól érzi magát? Ha el szeretne bújni, miért ne tegye? Keringjen egy gömbben inkább, csak hogy neked jó legyen...
Szűrő, fűtő meg nuku... Olyan fájdalmai vannak annak az állatnak, amilyet el sem tudsz képzelni.
Ha van normális akváriumod számára, miért kínzod?
Remélem visszakapod az élettől és hasonló kínszenvedésen mész majd át."
Hogy mondhatsz ilyet egy gyereknek?? Te normális vagy?? Ez csak egy hal az Istenért. Nem azt mondom, h jó ha így él, meg persze ne kínozzuk az állatot. De azért vegyél vissza, törődik vele hiszen vinni a mamájához, és azt mondták neki a kereskedésbe, h így csinálja hát így csinálja, mert a gyerekek hallgatnak a felnőttekre. Úristen...
Oké, az utolsó mondat valóban erős volt, ezt tényleg nem kellett volna.
Oké, csak egy hal, nem is az háborít fel ennyire, hanem ez az önző magatartás. Nem ez az első kérdése itt, tisztában van vele, hogy szűrőre szüksége van a halnak, illetve hogy tilos befőttes üvegben tartani. Itt a net, elolvashatja rengeteg helyen. Csak így volt kényelmesebb neki.
Azért ez néha túlzás amit írtok, bár van némelyikben realitás.
A kereskedő jól mondta, lehet a bettát befőttesüvegben tartani, ahogy az emberek is laknak garzonlakásban. Tény hogy nem tesz jót neki, de attól el éldegél benne.
Jó, 30 liter kell. Azért is, mert minél nagyobb akvárium annál szebb. És a halnak is kényelmesebb...
"hable válasza:
Ha te egy hal lennél, hol szeretnél jobban lakni?
1.) Ahol van sok növény, faágak és lehet bújkálni, nagy területek ahol lehet úszni mindenfelé és felfedezni újabb tájakat.
2.) egy város közepén egy kis kerek üvegházban, mint egy kiállítási darab, az embereknek közszemlére.
A helyes válasz az 1-es.
A másodikat csak egy hülye exhibicionista választaná."
Ebben érzek egy kis túlzást. Az első lehetőség az esetleg a természetben valósul meg, a díszhalaknak a második lehetőség jutott. Nem ők választották de ez van.
Na de a kérdésre visszatérve: 20 Km-t kibír zacskóban. Mondjuk én nem utaztatnám, mert elég stresszes móka, főleg ilyen melegben...
Meg ha van akváriumod akkor abba tedd ne befőttesüvegbe. :)
Az első halaim nekem is befőttesüvegben voltak, (ezért egy mocskos ÁLLATKÍNZÓ vagyok) de kb 2 héten belül (addig nem volt rá pénzem) vettem egy akváriumot, berendezést mindent.
A garzonlakás nem pottyantós WC.
Egy befőttes üveg, szűrő nélkül pedig az.
A betta trópusi hal, 24 fok alatt megfagy.
Ráadásul a napi hőingadozás is megterheli a szervezetét.
A gömbakvárium, ahogyan a befőttes üveg is, bizonyított módon ártalmas, kínzó a halakra nézve.
Ezek miatt számomra ugyan olyan ez, mintha valaki megverne, megnyúzna, megégetne egy kutyát. Számomra, mivel tisztában vagyok egy hal biológiájával, fájnak ezek a dolgok.
Ettől függetlenül azt a bizonyos mondatomat még mindig sajnálom, nem kellett volna leírnom, bánt is a dolog. Jószándékú ember vagyok (szeretnék lenni), de ami a szívemen, az a számon.
21:52 felhasználónak szerintem igaza van. Murr látszik rajtatok hogy értettek a dologhoz és jó szándékúak vagytok, de azért túlzásba viszitek.Lelehetne írni normálisan is a dolgokat. Nem te vagy az apja hogy leordítsd a fejét,neked csak a kérdésére kell válaszolni.
és igen kibírja zacskóban meg befőttes üvegben is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!