Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy héten hányszor kell...

Egy héten hányszor kell kitakarítani az akváriumot?

Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 15:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ezt mire érted. Amiket elmondtam igazak, gyakorlatilag törvénybe ütközik 2 dánió tartása, 50 literesnél kisebb akváriumban tartása.

"állatkínzás: ...olyan hatást

eredményező beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékű korlátozása,

amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat,..."

A kis akváriumban, szűrő nélküli tartás, nem megfelelő tisztítás, egészségkárosodást okoz.

"jó gazda gondossága: az az emberi tevékenység, amely arra irányul, hogy az állat számára

olyan életkörülményeket biztosítson, amely az annak fajára, fajtájára és nemére, korára

jellemző fizikai, élettani, tenyésztési és etológiai sajátosságainak, egészségi állapotának

megfelel, tartási, takarmányozási igényeit kielégíti (elhelyezés, táplálás, gyógykezelés, tisztán

tartás, nyugalom, gondozás, kiképzés, nevelés, felügyelet);"

"4. § (1) Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és

élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni."

Többet nem másolok, nem dobálózok a szavakkal, tényeket írok le.

2011. máj. 30. 21:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

21:12 figyi

Szerintem Murr egy egyenes ember, nem ismerem, csak a válaszai alapján tudom megítélni. Azt tapasztaltam, hogy ok nélkül nem "bánt" senkit. Ha értelmes kérdést tesznek fel, ő készségesen próbál segíteni, de ha egy olyan kérdés van, mint pl ez is, szerintem joggal kapja fel a vizet, és mindenki más is!

Azért a két dánión, és a kis akváriumon bizony én is pislogtam.... csak gondolj bele!

Ez nem nyalás akar lenni Murr felé, csak a száraz tények, ha valaki szereti a halakat, és úgy általában az állatokat, annak bizony egy ehhez hasonló kérdés egy mély döfés a szívébe... ez van!

24N

2011. máj. 30. 22:40
 13/15 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen.
2011. máj. 30. 23:24
 14/15 Salx Narval ***** válasza:
Én sem igazán értem, hogy mi késztet embereket halak tartására, ha még azt a minimumot sem tudják, akarják, biztosítani számukra, hogy szenvedés nélkül élhessenek.Továbbá azt sem értem, hogy milyen örömöt jelent egy ilyen akvárium látványa, szerintem ez inkább lehangoló.A kérdésre nem is akarok válaszolni, mert úgy rossz az egész ahogy van, elsőként a körülményeken kellene változtatni.SN
2011. máj. 31. 07:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Csak részleges cserét !
2011. jún. 14. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!