Horgászás közben mikor ráakad a hal a horogra és ki veszem fáj az neki? Menyi idő után kezd el újra táplákozni?
Ezt elég nehéz megmondani. (én a helyedben nem is horgásznék)
Viszont azt tudom, hogy van egy horogfogó (vagy horogkiszedő), mert előfordul, hogy a halak lenyelik a horgot és azt ki kell szedni óvatosan, nehogy fájdalmat okozzunk az állatnak (ha túl mélyre hatol az a szerszám)
Nem ugyan azt érzi a hal, sokkal fejletlenebb az idegrendszere, illetve kevés az idegvégződés a száj környékén, az eléggé porcos rész.
Ettől függetlenül persze, fáj neki, csak azért ne úgy képzeld el, mintha téged rángatnának kampóval.
Táplálkozni a fiatal példányok már aznap fognak, az idősebb, óvatosabb példányok néhány nap múlva.
Én is szamurájos animékből tanulok a halakról, ez nem lehet véletlen egybeesés :DDDDDD
De amit mondasz egyébként nem hülyeség. Hívhatjuk rossz élménynek, vagy tanulásnak is. Az a hal, amit kifognak egyszer, sokkal óvatosabb lesz a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!