Arany aymonierik, miért halnak meg?
Volt egy nagy halpusztulásom sajnos, egy fertözőtt gurámitól és rengeteg halam elpusztult, de sikerült kikúrálni őket és nem volt eddig halpusztulásom már több mint 2 hete, de sajnos az arany aymonierieim nem akkarnak megmaradni :(. Egy nap alatt 5 db pusztult el, de csak ők. Mozdulatlanul fekszenek a földön, és egyszer csak felfordulnak :S.Egyik megpróbált az üvegre tapadni de lecsúszott. Észrevettem, hogy pirosas(talán véres) a seggük.Az az érdekes, hogy csak ezek a halak pusztulnak el, az ancik,plekok nem és más sem(legalábbis eddig nem).
Csináltam egy 40% vízcserét, és adtam nekik Parakill-t, és Sera baktotabs ot kapnak enni.
Akváriumi halak:
sziámi harcos hal, gurámi, neon, guppy, torokátó harcsa, csigaevő harcsa, páncélos harcsa, zebra dánió, tetra,molly,rókamárna,pillangó sügér,félcsörös csuka.
Legtöbb hal már több mint 5 éves és elégé féltem őket.
A szűrő nonstop meg most, hogy vannak ezek az elhalások.
"A szűrő nonstop meg most, hogy vannak ezek az elhalások."
És amúgy nem megy állandóan?? És csodálkozol, hogy döglenek a halaid??
Hát, így azt kell mondanom, hogy nem az a csoda, hogy az aymonierik elpusztulnak, hanem hogy a többiek élnek.
Kevesebb fajt kellene tartanod, mert egyrészt túl van telepítve az akvárium, másrészt lehetetlen minden halnak kielégíteni az igényeit.
Például a neonhal 20-24 C közötti lágy, savas vízben érzi jól magát, míg az aymonieri 26-28 C, semleges, közepesen kemény vízben.
A véres végbélnyílás, lehet hasvízkór, bélgyulladás, parazitás megbetegedések jele, oké, hogy azt valamennyire kezeled, de ha nem jók a tartási körülmények, akkor hiába.
Amúgy meg mi az, hogy A szűrő nonstop megy MOST? Egy ekkora akváriumhoz kell 1 belső és legalább 1 külső szűrő, amiket SOHA NEM KAPCSOLHATSZ KI.
Csoda, hogy eddig bírták a halaid, időszerű volt, hogy összeomoljon minden. Lehet beteg gurámikra fogni, de hülyeség, a halak pusztulásáért te vagy a felelős.
Hogy tanácsot is adjak: Olvass rengeteget (akvarista.hu e-bookjai, H-ZS: Akvarisztika), aztán tisztázd le, hogy milyen akváriumot szeretnél. A Diszhal.info adatai rengeteget segítenek a halak társíthatóságának eldöntésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!