Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az nem baj, ha egy akváriumba...

Az nem baj, ha egy akváriumba 2 hónapig nincsenek halak, csak növények?

Figyelt kérdés

Szűrés non-stop,vílágítás 8óra/nap megy

Jönnek a nagy melegek és nem szeretném ha a halak megfőnének :S

2011. máj. 15. 20:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, sőt ez még jó is lenne, mert nagyjából már beáll a biológia egyensúly mire a halak bele kerülnének. Viszont mit fogsz csinálni jövő nyáron? :D Meg azután? A halak nem csak pár hónapig élnek jobb esetben. :)
2011. máj. 15. 20:14
 2/7 gfero ***** válasza:
100%

nem baj de a szűrőbe időnként tegyél egy kis haleledelt a baktériumkultúra fenntartásához.de vehetsz olyan halakat amik szeretik a melegebb vizet mert egy hal nemcsak 1 évig él és akkor jövő nyáron mit csinálsz velük?

én a gurámis akváriumokat nagyon szeretem azok jobban bírják a meleget

2011. máj. 15. 20:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Jövőre összegyűjtök pénzt valami hűtésre :) köszi a válaszokat
2011. máj. 15. 20:37
 4/7 Platypus ***** válasza:
Két gond lehet így az akváriummal. Mivel nincsenek halak, nem termelődik ammónia, ezért a szűrőbacik se tudnak min elszaporodni. A másik gond, hogy a növények se kapnak ezért elég nitrogénvegyületet. A haleledel megteszi szükségmegoldásnak, de nem az igazi. Az a legjobb, ha szobanövény vagy balkonnövény tápsót veszel, amiben ammónia vagy karbamid a nitrogénforrás, és ezt adagolod nagyon felhígítva. Ez mindkét gondot megoldja.
2011. máj. 15. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:

A red cerry garnélák jól bírják a meleget, azt már tavaly teszteltem. Amit mi emberek kibírunk, azt ők is.

Vehetnél bele párat, aztán 2 hónap mulva lecseréled halakra.

2011. máj. 16. 07:11
 6/7 anonim ***** válasza:
és a CO2zés? az is kell..
2011. máj. 16. 09:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Co2 a legtöbb növénynek nem kell. Én mikor elköltöztem otthonról, elajándékoztam a halakat, mert már nem tudtam gondoskodni róluk, de a növények megmaradtak. Legalább egy évig járt üres az akvárium. Ahogy Platypus mondta, egy nagyon kevés! sima növénytápszerrel semmi bajuk nem lesz. A túladagolása viszont veszélyes, mert ellep az alga.
2011. máj. 16. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!