Mivel tudnám még feldobni az akváriumomat? Esetleg milyen halat tehetnék még bele?
Ezek vannak: 6 fekete neon (venni fogok még 4-et)
1 pár mézgurámi
2 corydoras (lesz még 4, ha találok még valahol aeneust)
1 pár ancistrus
Mit tehetnék még bele, hogy szebb és érdekesebb legyen? Most csak az élőlényekre gondolok, elsősorban halakra de végülis lehet más is. Minden ötlet jól jön.. Én garnélákra gondoltam még a halon kívül, meg csigákra (zebracsiga, hagymacsiga). Valamilyen rák esetleg?
80 literes, ez lemaradt. Szűrés Atman, azt hiszem 500 vagy 600 l/h (most sajnos nem tudom megnézni, mert nem vagyok otthon). Növények: anubias nana, vízicsillag, aponogeton, meg valamilyen ludvigia fajta. Van még egy alacsony nöbésű, amit sehol sem találtam a neten, de majd még rákeresek.
Esetleg hátonúszó harcsát tehetnék bele? Annak a szerint, amit olvastam, 50 liter elég. Van mangróvém, bújkálónak (a harcsa miatt irom).
Ez így már bőven elég. Ha mégtöbb fajta élőlényt teszel bele, az már nem feldobás lesz, hanem zsúfolás. Szerintem ha kiegészíted a csapatokat a tervezett módon, akkor az sokat fog dobni, szép, teljes csapat lesz. Ha így se tetszik, akkor benned van a hiba, és ezt nem bántásból mondom.
Amit esetleg tehetsz, hogy nem fekete, hanem vörös neonokat veszel, összeállnak rajba, de mégsem egyformák.
A törpegarnélákkal az a baj, hogy ezek a halak elnyomnák, kiszorítanák őket. A földre hulló kaján a páncélosokkal és ancikkal kellene küzdeniük, nem kérdés, hogy ki győzne. Így lenne egy csapat kifakult, stresszes garnélád.
Az amano jobban bírná a strapát, de neki sem tesz jót a harc.
Hátonúszónak jó, hogy elég 50 literes akvárium, de neked már így is 0 liter szabad helyed van.
A zebracsiga szép, talán elvan 4 darab, de ők is csak a vizet terhelik.
Amit én javaslok: Költsd a pénzedet világítás fejlesztésére és növényesítésre, igazából ez dob fel egy akváriumot, nem a halak. Lehet bármennyi gyönyörű hal egymásra zsúfolva egy csúnya, sivár akváriumban (ezt persze nem a tiédre értem, hiszen nem is láttam), attól nem lesz szebb. Innen például meríthetsz ötletet:
Ha az Ancistrusaid közt van hím, akkor idővel okozhat problémákat ekkora helyen.
Szerintem mohákat tegyél bele, azok is élőlények és kifejezetten érdekesek. Ma már egész könnyen be lehet szerezni egészen egzotikus kinézetűeket is. Az akvárium esztétikáját alapvetően a növényzet határozza meg. Igaza van Murrnak, ha látványosabbat szeretnél, akkor a növényzetet érdemes variálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!