Mi szennyezi jobban a vizet: a táp, vagy a fagyasztott kaja?
én úgy vettem észre, hogy a fagyi kaja jobban, mivel a halak összeszaggadják kicsi darabokra, mikor nyelik le és valamikor csak a nagyot eszik meg.
A jó minőségű díszhaltáp, viszont megmarad egybe, lenyelik, s nem szennyez
erről beszélek:
Én mindig kiolvasztom és utána 2-3 kisebb adagokba beleöntöm a vízbe.
Ami meg leesik azt meg az ancik és a Thorocatum harcsa feleszik :)
Úgyhogy szerintem egyiknek sem kéne jobban mint a másiknak ha megfelelő mennyiséget adsz :)
Megfelelő méretű, mennyiségű és minőségű fagyasztottal kell etetni a halakat, akkor nincs probléma.
Lehet, hogy a lemezes kevésbé szennyezi a vizet, de rosszabb a halaknak. Az a kevés morzsa viszont nem árthat egy megfelelően szűrt, egyensúlyban lévő akváriumnak.
Én is azt tapasztaltam, hogy jobban szennyez a fagyasztott. De tény, hogy a halaid számára az sokkal jobb, valószínűleg úgy tovább élnek mint ha lemezessel etetnéd őket.
Amúgy meg ami leesik, azt megeszik a fenéklakó halak, meg nálam néha a többi hal is felcsipegeti, mikor véget ér az etetés. Különben is, ha talajporszívózol takarításnál és jó a szűrőd akkor megoldja ezt a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!