Több vízicsigám van mint halam? Hogy lehetne kicsit csökkenteni a szaporodásukat?
Ez a biztos jele annak, hogy túleteted a halaid. Kevesebbet kéne nekik adni. Aztán létezik egy easy carbo nevű szer, ami a növények növekedését segíti, és mellékhatásként gátolja a csigák szaporodását. Telepíthetsz csigaevő csigát is.
Az előző meg érdemelne egy virtuális pofont a javaslatáért. Kidobni a természetbe egy környezetidegen fajt a létező legrosszabb dolog a hobbiállat tartásban. Az invazív fajok hatalmas károkat okoznak az ökoszisztémában, és nem egy invázió indult akváriumból. Nálunk pl. az ékszerteknősök, a jövevény hólyagcsiga, vagy amerikában a békaharcsa.
nekünk van tavunk az udvaron,ugyan ez a gondunk volt mint neked. én is csak azt tudom ajánlani,hogy szedd össze őket és vidd el egy tóhoz. és készülj fel,hogy ugyanúgy fognak szaporodni ezek után is :/
nekünk mér egy sincs benne,mindet kiraktuk,mert szinte hetente találtam petéket a növényeken :S
11:55-ös 72%-os vagyok
Pesze ez attól is függ,hogy milyen fajta a csigád...
nekünk rendes tavi fülescsigáink voltak ezzel nem "szennyeztük" a környezetet
Az őshonos magyar csigákra persze ez nem vonatkozik. De ilyeneket szinte senki se tart akváriumban, és pláne nem véletlenül kerülnek be. Tóban nagy mocsárit és nagy tányércsigát szoktak tartani, ezek teljesen korrekt őshonos fajok.
A fülescsiga gondolom a nagy mocsári akar lenni a vízipókból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!