Hogy találta ki h ebbe tartsa? :S
http://www.youtube.com/watch?v=9EzMqWq5xGI
mondjuk abba a szép köves edénykébe jól mutatott volna egy műhal, de meg sem fordul a fejében, hogy nagyobb tartály kellene neki? úgyértem legalább a boltos kellett volna tájékoztassa erről, sokan ennyire tudatlanok sajnos. Űgylátom főleg amierikában fordulnak elő ezek a hibák..milyen állatvédelmi törvények vannak amerikában? Nincs betiltva náluk a gömbaksi?
Gondolom államtól is függ, de általában szigorúbbak, mint nálunk.
És az alapja ugyanaz, tehát a kínzás attól kínzás, hogy annak érzi az állat. Ehhez az idegrendszer fejlettsége nagyon jó támpontot ad, ezért (ahogy nálunk is) a gerincesek védelmében szigorúbbak a törvények.
Az Usában mégszigorúbbak... dehát ott rablásért is adnak életfogytot, meg gyilkosságért 500 évet, meg ilyenek.
Mégis gyilkolásznak, mert leszarják a törvényeket, meg ostobák is, mint a s.egg.
Annyit még azért hozzátennék, hogy azért állatkínzásban messze-messze toronymagasan vezet Afrika, utánna jön Ázsia, és csak utánna a "nyugat".
Az viszont igaz, hogy ha hobbiállat tartásról, akvarisztikáról van szó, valóban igaz az amerikaiakra, hogy a minimum alá csökkentik a természetes igények kielégítését. Akár terület igényről, akár egyéb, sokszor alapvető élettani igényről van szó, szembeköpik a természetet.
És ez náluk egy általánosan elfogadott, terjedőben lévő szemlélet, amiről (egyéni gondolatok hiányában) azt sem tudják, hogy rossz dolog.
Én ha óvodás lennék, a gömb akváriumtól, meg az íves sarok akváriumtól bekancsalodnék. Innentől kezdve nem bírnám nézni. Na de akkor meg minek.
Nekem az akvárium pl jó TV helyett, és most mondok valamit. Emlékszem mikor elmentünk a Toripicariumba, hát ott is mi volt, tele az egész ilyen nagy íves akváriumokkal, amiben nem látni normálisan, hogy az a hal valójában mekkora, mert attól függően változik a mérete, hogy épp hol úszik. Hát tök béna volt az egész.
Ott ugyan nagyobb akváriumok vannak, de van pár íves, és azoknál mikor ránézek, egyből olyan érzésem lesz, mintha bandzsa lennék. Egyszerűen kellemetlen azt nézni.
Én sem értem ezeket az embereket... nem tudom, náluk be van-e tiltva a gömbakvi, de sajnos sokszor nem ez számít. Nem ellenőriznek minden egyes haltartót, hogy hogyan tartja a halakat, sajnos... állatkínzás mindig is volt, mindig is lesz... sajnos. Nem tehetünk semmit. Ilyenek az emberek. Különben én nem is értem, mi élvezet van egy ilyen izének, amit nem neveznék akváriumnak. Mert az más, ha van egy nagyobb akvárium, növények, meg minden. Sokkal szebb, nem beszélve arról, hogy a halnak is rossz. A másik, hogy ebben még fűtő sincs, meg semmi. A kommentben azt írja, hogy az előző bettája fél évig volt meg. Nem értem, szerinte ez elég? Mert ha nekem fél év után felfordulna a halam, arra gondolnék, hogy valamit biztos rosszul csináltam, és megpróbálnék javítani rajta...
Áhh, én ezt sose fogom megérteni... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!