Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mik ezek a foltok a harcsán?

Mik ezek a foltok a harcsán?

Figyelt kérdés
Nemrég jelentek meg ezek a foltok az egyik hátonúszó harcsámon. Más tünete nincs. Mi okozhatja, és hogyan lehet kezelni? 125 literes Juwel akvárium, 2 hátonúszó, 1 cápaharcsa és 1 anci van benne. Új halat már nagyon régen nem hoztam, Sera Vipant etetek, a vizet Aquatannal szoktam előkészíteni.Előre is köszi a segítséget.
2011. ápr. 28. 13:52
 1/8 A kérdező kommentje:

Elnézést, a kép lemaradt:

[link]

2011. ápr. 28. 13:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát... Pontosan milyen foltok?
2011. ápr. 28. 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Gondolom ezek a saját foltjai, ilyen a mintázata :)
2011. ápr. 28. 13:56
 4/8 A kérdező kommentje:
A fehér foltokra gondoltam, mert eddig ezek nem voltak rajta.
2011. ápr. 28. 13:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja, látom már. Jó lenne, ha csinálnál egy közelebbi képet, akár ki is vehetnéd a halat, mert így semki sem fog tudni segíteni.

Lehetnek baktérium okozta csomók, lymphocystis vírus is képes daganatokat okozni, vagy paraziták által okozott úgynevezett "lyukak a fejen". Esetleg penész is szóba jöhet.

Sajnos az említett betegségek közül a legtöbb gyógyíthatatlan és a többi halra is veszélyes. El kellene különíteni a harcsát, aztán egy jobb fénykép alapján lehet beszélni a továbbiakról.

2011. ápr. 28. 14:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Penészesedni legtöbbször másképp, máshol szokott. Általában. Pedig amúgy annak néz ki. Mindenképpen rakd karanténba. Nézd meg, nem jön e le róla, ha letörlöd.

Több közeli kép kéne, vagy jobban körülírni, milyen.

2011. ápr. 28. 14:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Megnéztem, nem letörölhető foltok, nem mélyednek be. Az jutott eszembe, lehetséges, hogy ledörzsölte? Van az akváriumban egy fatörzset formázó kerámia búvóhely, amit mindkét hátonúszó nagyon kedvel, gyakran együtt vannak bent. Régen könnyen belefértek, most hogy ilyen nagyra nőttek, már nehezebben férnek bele,és esetleg be-és kiúszáskor hozzádörzsöli az oldalát. A másikon nincsenek ilyen foltok, bár ő szinte az egész napot odabenn tölti.
2011. ápr. 28. 15:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor a penész kilőve.

De nem is mechanikai sérülésnek tűnik. Olyan már inkább lehet, hogy kisebb mechanikai sérülés fertőződött el, ill. támadta meg valami parazita, vagy kórokozó.

2011. ápr. 28. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!