Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Növénytápozással kapcsolatban?

Növénytápozással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szerintetek, minek tápozni a növényeket, ha nincs semmilyen hiánytünetük? Ha nem sárgul, nem csavarodik, nem barnul, hanem csak szép.

Ami a dobozra rá van írva az a mennyiség nem túlzás?

Úgy értem CO2 nélkül minek túltápozni?

Ha csak ritkán tápozom, akkor is ugyanúgy nőnek a növények, csak kb 3x annyi ideig tart a táp folyadékom.

A növényeken meg nem látok semmi különbséget.

Ezért kérdem.

2011. ápr. 20. 08:46
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Milyen növényeid vannak?

Nyilván olyanjaid vannak, amik tökéletesen kibírják a "rosszabb körülményeket" míg mondjuk egy pravula vagy egy HC mezőt CO2 és táp nélkül életben tartani...

2011. ápr. 20. 08:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem azért hogy ne is lássál tüneteket.Egy sárgulni kezdő levél soha nem zöldül vissza...A kis cserép kevés földjében levő tápanyagot hamar elhasználja a növény.Ahhoz hogy ne csak szép legyen hanem ellenálló is,a víz és a "kiürített" virágföld nem elegendő.Ne sajnáld a tápoldatot,mert nitrogénre,káliumra,és foszforra minden növénynek szüksége van.(kivéve mondjuk a kaktuszt)
2011. ápr. 20. 09:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát jó, mondjuk van tápföldem, meg hemianthusom is, de nem sok folyékony tápot nyomok bele, aztán mégis nő CO2 nélkül.
2011. ápr. 20. 11:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Parvulám nincs, azzal nem mertem próbálkozni, abból boltban csak olyanokat láttam, ami CO2 nélkül meg volt barnulva.
2011. ápr. 20. 11:59
 5/8 A kérdező kommentje:

HC-vel kapcsolatban nem tudom hogy azt le kell e vágni, mert 5-6 centi magasra felnyúlt.

Van kicsi marshilea-m, hydrocortyle, lilaoepsis, bacopa, jávai moha és néhány igénytelenebb növény.

De van cabomba hínárom, és azt se sűrűn tápozom, csak sok fényt kap és kb ennyi.

2011. ápr. 20. 12:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Ezek nem egy helyen vannak.

A HC, Marsilea, Hidrocortyle az rendes táptalajba van.

A többi az csak kavicsban, kivéve jávai mert az vasfán.

A nagy fényen meg van a hínár mellett riccia.

2011. ápr. 20. 12:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Szóval kb 1/3-madnyi tápot nyomok bele úgy mondanám, spórolgatok vele mindig, de nincs semmi baj belőle, én nem hiszem hogy szükséges nekik annyi, mint ami rá van írva a flakonra.
2011. ápr. 20. 12:15
 8/8 anonim ***** válasza:

A profi növénytápokat profi növényes akikhoz lövik be.

Azokat pedig teljesen más módszerrel tápozzák (estimative index) mint egy átlag halas akit, amiben vannak növények is.

Oda fotonbomba kell, gázosítás, meg túltápozás, amit vízcserékkel szabályoznak vissza. (gyakorlatilag jó része a lefolyóban köt ki a tápnak)

A nagyon gyors növekedés sem jó, szóval ha nincs hiánytünet, ne változtass semmin.

Egy szépen működő "kiegyensúlyozott" akit hülyeség lenne holmi gyári ajánlás miatt összekuszálni, és tönkretenni.

2011. ápr. 20. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!