Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen csiga lehet ez?

Milyen csiga lehet ez?

Figyelt kérdés

Megjelent egy számomra ismeretlen csigafaj az akiban.

Még kicsik, a leírás lehet, hogy nem illik a kifejlett egyedre, de hátha ráismer valaki (Platypus?:) ).

Tehát:

A háza olyan, mint a postakürtnek, lapított, nem áll ki a hegye. Viszont sokkal keskenyebb és világos, sárgásszürke, kissé áttetsző, vékony.

Érdekesség még, hogy nem "áll" a hátán a ház, hanem oldalra dől, úgy húzza maga mellett.

Itt egy kép:

[link]

Na?

2011. ápr. 18. 18:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Egyébként garnéla szaporulatra nálad milyen hatással van a carbo?
2011. ápr. 18. 20:52
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is liqui carbot nyomkodok, én kicsit félek különben tőle, azért csak ritkán használom. Szaporodtak a garnik így is, de lehet hogy nem olyan ütemben mint régen, szerintem most kevesebb volt. Azért mindig látok kicsiket. Én nem nagyon hiszem el, hogy nem árt nekik. Persze vadonban árulják ezt a cuccot, és azt mondják hogy nem árt, de még a szaga is olyan mint a nitróhigító és a csigákat is írtja, szóval én csak óvatosan használom :)
2011. ápr. 18. 22:04
 13/15 A kérdező kommentje:

Mondjuk ebben igazad van. Én is csak az ajánlott adag 2/3-át használom.

Viszont arra figyelj, hogy vagy használd rendszeresen, csak kevesebbet, vagy egyáltalán ne, mert a rendszertelen co2 szint az algáknak kedvez.

2011. ápr. 19. 00:01
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, lehet, hát most épp nem használom, egy kis szünetet tartok. Jó, majd figyelek rá. Lehet 1-2 hónapig nyomkodtam, bár akkor is össze-vissza, néha elfelejtettem :) Én nem tudom ilyet, hogy valamit folyamatosan, néha kaját is elfelejtek adni nekik :)
2011. ápr. 19. 01:00
 15/15 Platypus ***** válasza:
100%

Most minden baj van a garnéláimmal, de régen szépen szaporodtak fél adag liqui carbo mellett. A hólyagcsigák szinte egyáltalán nem tudtak szaporodni, a postakürtök csak nagyon lassan.

Azért gondoltam, hogy easy carbora cserélek, mert elvileg az egy biztonságosabb vegyület. Maga a szer alapja glutáraldehid, de az easy carboról és a seachem excelről lehet tudni, hogy már lecserélték valami polimerjére ami kevésbé gyilkolja a faunát. Gondolom az óccsó carbo készítmények azért olcsók, mert azokban sima glutáraldehid van, de ez nem megalapozott tény, csak a feltételezésem.

2011. ápr. 19. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!