Mit csináljak ezzel a növénnyel? Mert ez így nem tűnik túl jónak.
Van egy növényem, valószínűleg hygrophila corymbosa, bár nem 100%. Nagyon sok levelet hozott a felső részén, így elég furán néz ki. Képek:
Levágjam valahogy a hajtások egy részét? Vagy mit csináljak?
Előre is köszi!
Ennek tényleg nem így kéne kinézni. Szerintem Nomaphila stricta lesz, de erre se vennék mérget.
Valamiért nagyon rövidek a szártagok, és mintha hullámosak is lennének az új levelek. Ez valami hiánytünet lesz, bár pontosan ilyet nem találok a listákban. A kálciumhiány hasonló, de az kb. akkor lehetséges, ha desztvízben tartod a növényeket. Ha nem túl régi a növény, akkor szerintem hagyd békén, lehet hogy magától megjavul.
Nem vagyok szakértő, de ahogy egy pár képet elnéztem nem nagy a baj. Viszont a hosszabb levelek közül párat le lehet vágni, nagy bajt nem okozhat...
DE NEM ÉRTEK HOZZÁ! Ez csak szerintem van így (elvégre ez is csak egy növény :)) De szerintem keres rá google-n vagy bármin és hasonlítsd össze a képeket a tieddel...
Köszi a válaszokat! Én is valami hiánytünetre tippeltem, mert a levelei tényleg hullámosak. De pár nap múlva átalakítom az akváriumot, lesz jóval több fény meg növénytáp is. És akkor majd visszavágok belőle. Egyébként 0,725 watt/liter fényem lesz akkor, remélem, elég lesz.
Sokat segítettetek, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!