Használhatom így a mágneses algakaparómat?
Hát... Most komolyan, szerinted?
Ha egy darab ragasztós műanyaggal végigkaparod az akváriumot, nem lesz csupa karc és még az alga is lejön?
Már alapjáraton is rossz az a kaparó, alaphelyzetben is karcol.
Ez kb. olyan, mintha a borotvából kiesne a penge, te meg azzal karistolnád magad.
Vegyél egy normális, pengés algakaparót, az nem karcol.
Hát akkor ha a kilátszó rész nem ér az üveghez, akkor használható -,-
Én amúgy nem nagyon hittem el eddig, hogy ez karcol, de pont nemrég próbáltam ki egyet, egy darab üvegen, nagyítóval felszerelkezve. Hát durva amit csinál, ezt akváriumban jó ideig észre sem veszed.
Nálam csak van egy fa léc van, és rágumiztam egy mosogatószivacsot, ezzel jól lehet törölgetni az üveget belülről.
Ennél eggyel drasztikusabb eszközöm, hogy 100Ft-os boltból van nekem szike/sniccer, és annak a pengéjét kiszedtem és azzal kaparászok, pl vízkövet, vagy durva zöld algát.
De ha nem túl sok a fényem, akkor olyan kegyetlen algáim nem lesznek, akkor a szivacs is pont elég.
Mágnesest pl barátom nővére használta, tőle hallottam én is, hogy karcol és mondjuk az baj, mert egy év mulva akkor hogy fog már kinézni az akvárium :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!