Valaki kozuletek ert a horgaszathoz?
Pontosbitok nem az akvarisztikahoz
Szeretnek kerdezni valamit
Hát kérdezd meg, aztán ha valaki tud, válaszol...
Én hobbi szinten értek hozzá, szoktam járni, de komplikáltabb kérdésekre már nem tudok válaszolni, mert nem vagyok elmélyedve a témában, az újdonságokat sem ismerem.
A horgok számozása gyártónként változik.
Ilyen "kishalakra" én mindenképpen a finomszereléket javaslom, főleg amíg ilyen hideg van. Vagy úszózni szoktam, vagy feederrel fenekezni. Ahoz pedig olyan 16-12 körüli horgok dukálnak, 0.16-os zsinórral.
Nyáron lehet kicsit durvábbra váltani, akkor már mohóbbak a halak.
Barátom régen horgászott sokat, mára már kicsit elfelejtette a méreteket, de megkérdeztem tőle és írom amit mond:
Attól függ milyen hal, vannak különböző horgok, van aminek nagy öble van, van ami visszahajlik, van ami szögletes... A nagyobbaakat pl ragadozókhoz, a kicsiket keszegekhez 14-16-ost és vékony husúakat úgymond.
A pisztángnál olyat amiben nincs vissza kampó, pontyoknál vastag öblű 10-est talán.
Érdemes olyan horgot használni, amilyen színű a csalid, pl ha kenyért raksz, akkor arany, ha szúnyoglárvát raksz, akkor vörös, de van zöld, kék horog is, attól függ milyen kell.
Az is meghatározó, h milyen helyen horgászol. Akadós helyeken volt neki, hogy széttört a horog, oda vastag horog és erősebb damil kellett. De olyan helyen, ahol nem akad be semmibe, ott jobb a vékonyabb horog, vékonyabb damil mert azt ugye nem látják annyira a halak.
Azt mondja végülis a 8-as vagy 10-es horgot ponty halakra, kenyerekhez, kukoricához. Bojli módszerhez 6-ost is lehet használni, de az egy kicsit komplikáltabb szerkezet.
Itt is le vannak írva nagyjából ezek és még rengeteg minden, a horog kötését is megmutatják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!