Mennyi időnként kell részleges vízcserét csinálni?
Hétfő óta vannak halaim, és mondta a boltban a csaj, hogy kell részleges vízcserét csinálni néha. Elfelejtettem megkérdezni, hogy pontosan mennyi időnként kell.
Van benne egy algaevő hal, és 1 másik, aminek sikerült elfelejtenem a nevét, de kb 2-3 centi, és szép narancssárga színe van. Ez kislány. Volt egy kisfiú is, de az másnapra meghalt valamiért.
25x25x30-as az akvárium. Van benne 2 növény, szűrő, és a szűrőhöz van egy ilyen buborékfujó is. Szűrő éjjel-nappal megy, a buborékfújót néha kapcsolom be nekik 2-3 órára. Lámpa meg naponta 5-7 órát megy.
Nem tudom ezek így mennyire lényegesek, de leírtam.
Ha a literszámot írtad volna le, az többet segítene, de 18 literes az akvárium. A vízcserét nagyobbnál elég lenne heti egyszer 30 százalékot, de ez az akvárium elég kicsi, ezért inkább heti 3szer kéne 30%ot.
Remélem az algaevő hal ottocilius affinis (annak is kicsi) és nem anci.
[link] ilyen az algaevő.
literszámot azért nem írtam, mert az nincs rajta a dobozon.
jaj. Ez egy anci. Azaz Ancistrus temminckii.
Itt olvashatsz róla: [link]
Add vissza a boltba!!!
És ha az eladó ajánlotta, akkor mondd meg neki, hogy ne nézzen hülyének.
Ha meg te választottad, akkor legközelebb olyat válassz, amihez megvannak a feltételeid. Előbb kicsit nézz utánna a tartandó halak igényeinek.
Ezek után jó lenne tudni, milyen a másik hal, mert csak úgy nem halnak meg maguktól. Akvárium helyett meg kivégző kalitkát tartani elég morbid dolog.
A növények fajtáját se tudni, de valószínűleg kevés lesz az 5-7 óra.
Szép narancssárga...talán platti?
Vidd vissza az egész kócerájt és vegyél egy normális akváriumot. Ez még karanténnak is nagyon kicsi lenne. Egy akvárium 50 litertől felfelé kezdődik. Vártál egyáltalán 2 hetet amíg betelepítetted a halakat?
Ancinak meg minimum 90 literes akvárium kell, mert 12-13 centi a kifejlett mérete, ebben meg se fog tudni fordulni. 2 db-ot meg semmiből nem tartunk, minimum 5-6, de nálad ekkorában lehetetlenség akármit is, még egy hím bettának is kicsi lenne (őt lehet egyedül, de célszerű 50 literesbe 3-4 nősténnyel őt is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!