Hogyan kell normálisan?
Ma csináltam részleges vízcserét. Rengetek piszok le is jött de nem keveset fel is zavartam. Öntöttem előkészített vizet és ronda lett az akvárium. Most szépen leülepedett és hasonlít arra amikor elkezdtem az egészet. Nektek is így szokott lenni vagy én vagyok ilyen szerencsétlen.. :// Illetve a gömbmohám szétjött: szétszakadt (én csináltam véletlenül.. :/) Be raktam egy befőttes üvegbe így két fél gömbmoha lett. ( elvileg így is kell szaporítani) tehát így nagy eséllyel lassacskán felfogja venni a gömbalakot újra? És így a befőttes üveg megoldás jó erre a problémára? Jah és ebbe a befőttes üvegbe raktam békalencsét szaporítani és még egy szál másik vízinövényt. ( a nevét nem tudom, kaptuk) Aljzat az nincs alatta, tegyek??
Ha az udvarról hozok be pl. kavicsot, kifőzzük az megfelel abba a befőttesüvegbe? (lehet h baromságot kérdezek, de nem lenne rossz ha így tudnám őket "sokszorozni)
KEZDŐ
Köszönöm a válaszokat. :D
Az aljzatporszívózást tölcsérrel kell végezni (ha nem gyári van neked), tehát a gumicső végére érdemes szereni egy elvágott fél literes palackot például. Így óvatosan tudsz haladni, nem kavarod fel az egész vizet.
A gömbmohát össze kell nyomkodni gömb alakúra, aztán mehet vissza az akváriumba, semmivel sem jobb neki befőttesüvegben.
A befőttesüvegben lévő növényeknek nem kell aljzat, ha kiteszed a napra, szépen kell nőniük, de a vizet cserélgesd rajtuk, kapjanak mindig állott akváriumvizet, mert abban van számukra tápanyag.
oké. (: a gömbmohával kapcsolatosan: nagyon meglepődtem amikor láttam h nincs benne sár.. ( nem értem )
30 les aksi, 8 hal, nem tudom milyen fajta a a kompresszor.. (110l/h ennyi infót tudok adni) még használok folyékony növénytápot (sera florena)
(csak írtam egy picit több infót. (:)
Hát remélem bele is jövök mert most hogy nézem az aksit egész szép, tiszta, a halak jól érzik magukat és holnap tartok náluk böjt napot.
a gömbmohával kapcs. még nem vagyok biztos mert írtam h egyszemnyi sár sem volt a közepében (ahogy kéne)
de ha minden rendben van akkor visszateszem őket. (: és mikor cseréljem le a vizet a befőttesüvegről? (holnap?)
1-2 naponta a felét cserélgetheted a víznek. Nem kell mindig akváriumvízre, mikor mi van kéznél.
Azért kell ilyen gyakran, mert kicsi a hely, nincs szűrő, befulladnaka a növények is.
Jobb nekik amúgy az akváriumban, feltéve, hogy van elég fényed.
A gömbalga közepében nincs sár. Legalábbis jobb helyeken sármentesen árulják. Egy-két ujjnyi vastag mohafala van, belül pedig víz. Arra ne várj, hogy össze fog nőni, a létező leglassabb növekedésű akváriumi növény.
A befőttesüveg akkor jó megoldás, ha ki tudod rakni erős napra, akkor gyorsabban fognak nőni a növények, mint az akváriumban. Én is ki szoktam rakni az éppen fölösleges növényeket az ablakba. Pár naponta leöntöm róluk a vizet, és az akváriumból pótolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!