Ennek így kell lennie?
Nos, ma vettem egy algatablettát a guppijaim és az alganyalóm számára. Be is dobtam nekik ma egyet nem olyan régen. A víz szemcsés, mintha picit piszkos nézetet mutatott volna. Most már nem olyan mint volt. Ez le fog rakódni az üveg falára van ugyanígy marad??
(a halak már jól laktam vele, de maradt még egy kicsi az aljazon.) Illetve ez a tablettával kapcsolatos, de hogyan csináljam a részleges vízcserét? :D Mármint ha csinálok talajporszívózást is a növényekkel mi legyen? És a díszítő elemekkel? Magát a levegőztetőt mikor nyomja ki a használt vízben? (teljesen kezdő vagyok)
Köszönöm a válaszokat.
(30 les akvárium)
Ha ennyire zavaros lesz tőle a víz, akkor inkább ne használd. Forrázz inkább borsót, répát, uborkát, spenótot, csalánt (felváltva 1-1 szeletet 1-2 naponta), aztán ami nem fogy el néhány óra alatt, azt vedd ki. Illetve az algatabletta maradékát is vedd ki, ha nem mállott szét. Az üvegre nem fog lerakódni, mert ez már halott alga.
Talajporszívózásnál a növényeket és díszítő elemeket egyszerűen kerüld ki. A szűrő szivacsát leszívott vízbe nyomkodd ki, értelem szerűen azután, miután leszívtad a vizet. Ekkora akváriumban heti 2 részleges vízcsere ajánlott, mondjuk kétszer 7-8 liter.
Ha az algaevőd ancistrus, akkor sürgősen ajándékozd el, hiszen 100 literre való hal. Persze, biztos kicsi még, de ekkora helyen ki sem tud fejlődni.
Ha nem eszik meg teljesen a tablettát, akkor máskor csak felet dobj le. Nem fog lerakódni az üvegre, holnapra ki fog tisztulni a vizet.
Talajporszívózáskor nem kell semmit kiszedni, minden maradt, csak a mulmot kiszívod, ezzel le van kb. tudva a 30%-os vízcsere, pótolod pihentetett vízzel és ennyi. A levegőztetőt nem szoktuk kinyomkodni, mert nem is lehet, te a szűrőre gondolsz, teljesen más a kettő. A szűrő szivacsát pedig elég akkor kimosni kicsit, amikor már csökken a hatékonysága, ilyen kicsi akváriumnál elég 2 havonta szerintem, mivel kevés is a hasznos baci (a kis felület miatt), nem kéne hogy kimosd őket belőle. Milyen és mennyi halad van az akváriumban?
óó köszönöm. (:
csak már aggódtam.. :D az aksiban: 9 hal van ( de nagyobbat szeretnék) illetve 2 gömbmoha, békalencse (fejlődésben) és anyukám munkatársától kaptunk még 2 tő kb. 20 cmes vízi növényt.
és guppi mindegyik kivéve az alganyalót :D
sajnos nem tudom milyen fajta.. ://
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!