Markone kérdése:
Hogyan tudnám megoldani h a vasfátol ne legyen az akváriumom ilyen barnás szinü?
Figyelt kérdés
3 napig ásztatam vizben de az nem segitett :S2011. ápr. 12. 16:17
1/15 gfero válasza:
áztasd bele egy párszor forró vízbe így sokat veszít a színéből
2/15 anonim válasza:
Ne 3 napig áztasd, hanem legalább egy hónapig. De úgy is ereszteni fogja a színét, ez a vasfa lényege, olyan akváriumokban használják, amiben jó a csersavas, sötét víz (például neonhalaknál).
3/15 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy vasfát pont ezért szoktak az akiba tenni.
Az enyém majdnem négy éves, még mindig színez egy kicsit, (mondjuk van vagy 8 kiló) de lassan ideje lenne cserélni.
4/15 A kérdező kommentje:
jó ez rendben van n na de4 annyira barna h már nem látom a hallakat és nem egy nagy fárol beszélünk
2011. ápr. 12. 16:34
5/15 anonim válasza:
Egy hónap után sokat veszít a színéből.
6/15 anonim válasza:
Akkor ott más gond lehet. Attól hogy barna, még tisztának kéne lenni.
7/15 anonim válasza:
Ha zavar akkor miért vasfát vettél? Add el, és vegyél helyette mangrove-t, szőlőtőkét vagy red moor fát. Ezek közül egyik sem, vagy csak kevésbé színezi a vizet, de a részleges vízcserékkel pár hét alatt kitisztul.
8/15 A kérdező kommentje:
állitolag ki lehet főzni?igaz? én nem hiszem...
2011. ápr. 12. 16:40
9/15 gfero válasza:
nem szabad főzni mert roncsolja a fát csak forró vízben szabad áztatni mint már leírtam
10/15 anonim válasza:
" és vegyél helyette mangrove-t"
Csak hogy tisztába tegyük:
Az akvarisztikában vasfa néven a legritkábban árulnak vasfát. Ez inkább egy gyűjtő fogalom, amibe a mangrove is beletartozik.
A mangrove egyébként minden másnál (fánál) nagyságrendekkel jobban színezi a vizet, és gyanítom, a kérdezőnek is az van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!