Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit csináljak a barna algával? :S

Mit csináljak a barna algával? :S

Figyelt kérdés
Ma reggelre minden növényemen kicsi barna foltok jelentek meg. (pedig méretileg jó a világítás + tűz rá órákig a nap is :S) Ahogy olvastam, ez barna alga. Mit tehetek ellene? Halat már nem vehetek ellene az akváriumom kis mérete miatt.
2011. ápr. 11. 16:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Még annyi jutott eszembe, hogy az egyáltalán nem biztos, hogy jó, hogy sokat süt rá a nap. tévhit, hogy ha barna alga van, akkor kevés a fény. Tulajdonképpen elég kevés köze van hozzá. Ugyanúgy fény kell neki is, és ha nincsennek gyorsan növő növényeid, akkor azt a fényt az alga hasznosítja.... Meg a növénytápot is.
2011. ápr. 11. 17:53
 12/17 A kérdező kommentje:

Igazság szerint 3 növényem van, amik nagyra nőttek és "szétburjánzottak" (egyik csak). Az egyik egy anubias (nem tudom mi pontosan), a másik samolus floribundus és a 3., aminek a nevét nem tudom, de ilyesmi: [link] Nálam, ami erre hasonlít, már 25 centimétert is meghaladja és sok töve van.

Szűrőm 300L/órás, növényi tápra az van ráírva, hogy 20 literenként 5 ml hetente. Én hetente vízcsere után rakok kb 7 ml-t a vízbe.

2011. ápr. 11. 18:17
 13/17 A kérdező kommentje:

A floribundus nem nő semennyit, szerintem ő ilyen kicsi is marad. Az anubias kb közepesen növöget (hoz levelet időnként, meg virágzik), viszont a 3. az hihetetlen gyorsan nő. Majdhogynem elég volt neki 1 hét, hogy nőjön 10 centit és még most is nő... Szerintem neki tett legjobbat a táp, mert azóta húzott bele. :D Fél éve üzemel az akvárium.

Még annyi kérdeznék, hogy amúgy a barna alga mennyire károsítja a növényeket, ha egyáltalán károsítja?

A válaszaitokat pedig köszönöm szépen. :)

2011. ápr. 11. 18:22
 14/17 anonim ***** válasza:
43%

Nem károsítja, és könnyen le is lehet mosni, de a törpe szívóharcsa tényleg jó, mert olyan szépen ki tud takarítani, hogy nem is érdemes az vele embernek vessződni takarítással :)

Én nekem most volt algás a 45 literesem, és vettem bele 4-et, kb 1000 Ft volt, lehet. De 2 nap mulva már tiszta lett az akvárium. Az üveg falát és a növényeket is lenyalták szépen. Más ilyen jó algaevőt nem is ismerek.

Valamennyire az almacsiga is jó, csak az lassabb, meg van hogy napokig lustul és nem csinál semmit sem.

2011. ápr. 11. 23:49
 15/17 anonim ***** válasza:

A növényed talán bacopa.

[link]

[link]

[link]

2011. ápr. 11. 23:55
 16/17 A kérdező kommentje:

Igeen, ez az, köszi szépen. :D Végre tudom most már ennek is a nevét. :) De mondjuk naponta fél centit nő, kezd megijeszteni a növekedése, már kint van a vízből. :D Remélem félbe lehet vágni. :)

Halacskákat pedig veszek valamelyik nap, kíváncsi leszek rájuk. :)

2011. ápr. 12. 20:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Félbe lehet
2011. ápr. 15. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!