Muszáj nekik szűrő meg levegőztető?
Nem tudom, hogy mért van, de láttam rosszabbat is.
Pl egy ismerős kb 6 kis aranyhalat tartott egy nagy gömbben. Mondjuk ez aránylag nagy gömb volt, szerintem olyan 40 literes. De ott se szűrő, se levegőztető nem volt. Csak növények, és ő állította, hogy a sok növény az jó, mert az termeli az oxigént. Aztán mondtam neki, hogy persze, ügyes vagy. És az nem zavar, hogy pipáznak a halak? Aztán úgy 2 hónap és megdöglött minden hala, ő meg csodálkozott. Voltak még mellette valami kis szürke halak is, amit nem tudom honnan fogott, mert ezeket nem a boltban vette. A szürkék élve maradtak, utána szerzett egy 70 literest és abba átrakta őket, szintén szűrő nélkül, de akkor már egy levegőztetőt is szerzett, nagy előrelépés volt :)
De hát azért nem így kell tartani a halakat.
Ha csak kínozni akarjuk őket, akkor meg abban mi a szép?
Persze nem kötelező egyből 100 literes, ha még pici a hal, lehet kisebben is tartani egy ideig, de hát attól függ mennyire pici :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!