Milyen betegség ez? Az aranyhalam pikkelyei foltokban véresek, a fején pedig piros színű kinövések vannak (kb borsszem méretű)
Sajnos nem tudom, hogy pontosan mi lehet ez, vírusos, parazitás megbetegedés, hasvízkór, valamilyen férgesség is lehet.
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, le kellene még írnod néhány fontos infót:
Hány literes az akvárium, hány aranyhal (esetleg egyéb hal) van benne?
Milyen a szűrésed, milyen gyakran csinálsz részleges vízcserét?
Hány fokos a víz?
Mióta van nálad?
Rosszabb tartási körülményekre számítottam, de úgy tűnik, ez is elég volt nekik. A szűrőd ekkora akváriumba, ráadásul aranyhalak mellé nulla. Neked egy legalább 600-800 liter/óra körüli kellene, nagy szűrőtartállyal. Ez a kis 300 liter/órás a mini szivacsával sem biológiailag, sem mechanikailag nem képes megszűrni a vizet.
A másik a vízcsere: HETENTE 30%, főleg ilyen szűrővel, ilyen kis helyen.
Harmadik: EGy aranyhalas akvárium 100-1500 liternél kezdődik.
Sajnos azt, hogy mi ez a betegség, nem tudom megmondani, de az oka biztos, hogy ez. Szerintem is menthetetlenek (de a haziallat.hu-ra ne alapozz, az az oldal tragikusan rossz...).
Próbálkozz meg egy 50%-os vízcserével, antibiotikummal, esetleg állatorvost is érdemes lehet felhívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!