A férfiak mit szeretnek a horgászásban? Miért tudnak napokig, órákig kint lenni ugy hogy meg kapásuk sincs?
Nincs is annál jobb, mikor nyugodtan ülsz, semmi dolgod, elmerengsz az életeden, iszod a hideg sörödet, nem zavar senki, nem pofázik senki, gyönyörű a táj, közben mégis van mit csinálni, van mire figyelni. A tökéletes pillanatok egyike, mert még ha van is gondod, lesz*rod :)
Én is kinn tudok ülni bármeddig.
Az ember kiüríti az elméjét, nem gondol semmire, csak bambul maga elé. Ha kapás is van, akkor még jobb, de csöndben ülni sem rossz.
22/F
Ha belegondolsz, itthon ugyanez a helyzet a tévénézéssel.
Én nem bírok annyi ideig tévét nézni mint a barátom :)
Ő is szeret horgászni. Voltam egyszer kint vele 4-5 órát, de a végére éhes lettem, fáztam és már minden bajom volt. Nem fogtunk semmit, de ha fogtunk is volna, akkor is visszadobta volna. És ennek mi az értelme? Tudom, csak hobby, de akkor is.
A kikapcsolódás, élmény miatt. Engem hihetetlen módon fel tud tölteni, olyankor nincs munkahelyi stressz, családi perpatvar, csak a természet, nyugalom és én. Egyedül szeretek a legjobban, viszek 1-2 újságot, könyvet, csak órát nem.
Vagy ha ahhoz van kedvem, haverokkal, családdal elmegyünk egy hosszúhétvégére lakókocsival vagy sátorral, iszogatunk, beszélgetünk, főzőcskézünk. Minden adott ahhoz, hogy egy kicsit elvonatkoztass a munkától, vagy vizsgaidőszaktól stb.
Nyilván ahogy ,,öregszik" az ember egyre inkább a kényelmet is megkívánja, pl. ha hölgyek is jönnek, viszünk tv-t, akkumulátorokat (hogy legyen áram), tűzhelyet, hűtőt, stb. (lakókocsiban).
Másik örömforrás a halfogás, nem általános dolog, hogy napokig ülsz a vízparton kapás nélkül, olyan helyre kell menni ahol van is hal, mégpedig a nagyjából. Próbálj meg kifárasztani egy 8-10 kilós pontyot és megtudod milyen élmény az, a torkodban dobog a szíved. Mikor még nem látod, csak érzed, hogy valami nagy dögbe akadtál.
Nálam a C&R (visszadobás) már természetes, csak annyit viszek haza ami el is fogy és kizárólag csak a kisebbeket, max 5 kilóig, tisztelem annyira a halakat, hogy adok neki esélyt arra, hogy még nagyobbra nőjön, esetleg szaporodjon. Ezt már egyre több helyen Magyarországon is kötelezően bevezették (külföldön már évtizedek óta). Mivel a hasznos időtöltés és kikapcsolódás miatt járunk horgászni és nem amiatt, hogy minél több halat vigyek haza, minél rövidebb idő alatt.
Képzelj el egy olyan tavat ahonnan nem vagy alig visznek el halat, amennyit elvisznek azokat meg pótolják telepítésekkel. Egy idő után az állomány csak gyarapszik, nőnek benne a halak és jó esetben még szaporodnak is. (Nyilván ez pici 1-2 hektáros műtavakra nem vonatkozik.)Az ott megfogott 3 kilós ponty, 2 év mulva már 6-8 kilós lesz.
Ha megkérdezik, hogy miért dobom vissza, azzal szoktam példálózni, hogy ,,Moziba sem azért járok, hogy utána hazavigyem a filmet, hanem hogy jól érezzem magam"!
Lehet hogy a hasonlat nem tökéletes, de higgyétek el nagyon is hasonló a két dolog. Mindenki hajlandó annyit fizetni (vagy többet) egy jó filmért a moziban, amennyiért meg is tudná venni eredetiben.
Kicsit hosszúra sikerült, bocsi
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!