Hogyan telepítsem be a halakat?
Sziasztok!
Most kaptam meg az első akváriumomat és azt szeretném tudni hogy ha 1 hétig járatom a szűrőt,levegőztetőt és már vannak benne növények,akkor majd simán bele rakhatom a halakat?(több fajta de ugyanabból a boltból...mit csináljak hogy ne legyen fertőzés?
Igen, a páncélosok mehetnek 2-3 hét múlva. Aztán várj egy hetet, mert az ő salakanyagaik nagyban hozzájárulnak a szűrőbacis elszaporodásához. Utánna jöhet a Betta, És ismét pár nap (akár egy hét) múlva, a végén leterhelni a vizet a neonokkal, őket egyszerre beletenni.
Akvárium méretet nem írtál, de ebből gondolom nem túl nagy, szóval az első hónapban a heti 2-szer 25% vízcsere simán mehet.
Ne siess el semmit, a természet sem siet (csak az ember).
(imádok ilyen közhelyeket írni... :))
Köszi mindenkinek a válaszokat:)
de akkor ti milyen halakat javasoltok 54 literesbe hogy színes legyen az akvárium?
17:08 vagyok.
Nekem sokkal inkább a Betta lóg ki a sorból. Nem csak azért, mert a Föld másik oldaláról származik, hanem mert magasabb hőmérsékletre van szüksége, mint a többinek.
Inkább egy hím apistogrammát raknék bele, vagy ha a Betta tetszik, akkor sima neon helyett vörös neont vegyél, páncélosokból pedig inkább egy kisebb testűt válassz!
8 db neonhal
8 db zöldsávós törperazbora
4 db törpe szívóharcsa
Én aki nem javasoltam a neonokat.
pl lehetne:4-5db hím guppy(sok színűek),4db platti hím(nagyon sok színben van) vagy guppy vagy platti és 4db törpe szívóharcsa.Ekkora akiba bőven elég ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!