Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan telepítsem be a halakat?

Hogyan telepítsem be a halakat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most kaptam meg az első akváriumomat és azt szeretném tudni hogy ha 1 hétig járatom a szűrőt,levegőztetőt és már vannak benne növények,akkor majd simán bele rakhatom a halakat?(több fajta de ugyanabból a boltból...mit csináljak hogy ne legyen fertőzés?

2011. márc. 27. 16:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok.Neon nem való 54 literesbe mert kicsi a kiúszótere.Nekik minimum 80cm hosszú aki kell.Tudom sokan tartján ilyenben, de nem érzi jól magát mert nem tud mozogni csak toporog.Én inkább valamilyen nem kifejezetten rajhalat válsztanék a helyedben.
2011. márc. 27. 17:05
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen, a páncélosok mehetnek 2-3 hét múlva. Aztán várj egy hetet, mert az ő salakanyagaik nagyban hozzájárulnak a szűrőbacis elszaporodásához. Utánna jöhet a Betta, És ismét pár nap (akár egy hét) múlva, a végén leterhelni a vizet a neonokkal, őket egyszerre beletenni.

Akvárium méretet nem írtál, de ebből gondolom nem túl nagy, szóval az első hónapban a heti 2-szer 25% vízcsere simán mehet.

Ne siess el semmit, a természet sem siet (csak az ember).

(imádok ilyen közhelyeket írni... :))

2011. márc. 27. 17:08
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat:)

de akkor ti milyen halakat javasoltok 54 literesbe hogy színes legyen az akvárium?

2011. márc. 27. 17:15
 14/16 anonim ***** válasza:

17:08 vagyok.

Nekem sokkal inkább a Betta lóg ki a sorból. Nem csak azért, mert a Föld másik oldaláról származik, hanem mert magasabb hőmérsékletre van szüksége, mint a többinek.

Inkább egy hím apistogrammát raknék bele, vagy ha a Betta tetszik, akkor sima neon helyett vörös neont vegyél, páncélosokból pedig inkább egy kisebb testűt válassz!

2011. márc. 27. 17:15
 15/16 gfero ***** válasza:

8 db neonhal

8 db zöldsávós törperazbora

4 db törpe szívóharcsa

2011. márc. 27. 17:20
 16/16 anonim ***** válasza:

Én aki nem javasoltam a neonokat.

pl lehetne:4-5db hím guppy(sok színűek),4db platti hím(nagyon sok színben van) vagy guppy vagy platti és 4db törpe szívóharcsa.Ekkora akiba bőven elég ennyi.

2011. márc. 27. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!