Bélgyulladása lehet a bettámnak? :S
Ma reggel lettem arra figyelmes, hogy püffedt a hasa. Viselkedésében semmi nem változott. Lemezes tápot, bettagrant és fagyasztott vörös szúnyoglárvát kap. Szerda óta kapja a lárvát, nem lehet, hogy attól lett baja? Pont 1 hete van nálam hal, eddig semmi bajt nem tapasztaltam nála. Hogy kezeljem?
Mivel nincs összehasonlítási alapom, a képekről nekem nem egyértelmű, hogy bélgyulladása lenne.
Ne adj neki enni 1 hétig, utánna pedig csak minőségi kajával, etess, vitaminokkal kiegészítve.
A száraz eledel, lemezes kaja nem a legjobb, kaphat, de nem állandóan.
A vörös szúnyoglárva se a legjobb választás, mert van rajta egy kis kemény éles kampó, ami valóban, gyakran okoz bélgyulladást.
1 hét után sajnos nekem sincs még annyira összehasonításom, meg amit fotóztam is róla, azon pont nem látszódik a hasa, mert úgy állt. :(
Lemezes tápot csak kiegészítésnek kap, hogy ne mindig a lárva legyen. Esetlen az ilyen mix jó lenne?: [link]
Alapból ezt akartam, csak nem volt. :(
Simán kihagyhatsz 1 hetet!
A belinkelt kaja nagyjából jó, vörös szúnyogot, és szivet add a legritkábban, ezek nem a legtökéletesebbek.
Tubifexet egyáltalán ne adj, ha ilyen kényes a kajára, vagy csak fagyasztottat, és ritkán.
Ezeket jó minőségű táppal egészítsd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!