Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy kis infó a Galaxy Razbóráról?

Egy kis infó a Galaxy Razbóráról?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Több kérdésben is olvastam h vannak itt olyan felhasználók akik tartanak ilyen halakat! Kérdésem az lenne hogy milyen vízben tartjátok? Mert neten utánanéztem és azt írták hogy lágyítani kell a vizét. Vagy amiket a boltban árulnak már hozzá vannak szokva a csapvízhez? Mennyire nehéz a tartásuk?
2011. márc. 18. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

igaz nem tartok de amit én tudok róla:

Mivel szűk 5 esztendeje fedezték fel, még nincs hozzászoktatva a csapvízhez. Általában fele csapvíz, fele RO vízzel tartják. tartásuk viszonylag könnyű, a pontylazacokkal elvannak, de a táplálásukban az a nehéz, hogy nem eszi meg ám a műeleséget... Igazából halottam már olyanról hogy megették, de ez ritka.

2011. márc. 18. 17:51
 2/10 anonim ***** válasza:
2011. márc. 18. 17:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Várom még az infókat, főleg saját véleményeket!
2011. márc. 18. 17:59
 4/10 gfero ***** válasza:
29%
a boltba is szokták lágyítani de nem egy nagy dolog keverd a csapvizet ioncserélt vízzel és a ph-értéket is állítsd 6,8-7 re tarthatod együtt más dániokal,lazacokal,a vizűkbe nem árt tőzegkivonatot is tenni csak a halak telepítése ellőt mindenképp mérd le a víz paramétereit.
2011. márc. 18. 18:15
 5/10 anonim ***** válasza:
40%

Igen, lágyítani kell a vizüket, a keményet nem tűrik jól, mind a színezetük, aktivitásuk, egészségi állapotuk rosszabb benne.

Namost a kereskedések hozzáállása kényes téma, mert galaxikat vagy vadonfogottat, vagy külföldi tenyészetben nevelteket árulnak. Általábn beszokatás nélkül, csapvízben, így az állomány nagy része elpusztul. Csak néhány bolt van, ami szán pénzt és időt vagy a beszokatásra, vagy a vízlágyításra, én speciel az aquadepóról tudom, hogy odafigyelnek erre.

Tehát a tartásuk annyira nem nehéz, hogyha tiszta és lágy a vizük, jól érzik magukat. Viszont a beszerzésük már sokkal nehezebb. Megbízható helyen kell megvenni őket, ott, ahol elmondják, hogy milyen vízben vannak. Így otthon, ugyan azokat a paramétereket beállítva, semmi gondod nem lesz velük.

2011. márc. 18. 18:51
 6/10 A kérdező kommentje:
Huh akkor inkább nem kísérletezek, kezdőként. :) Nem akarok nekik se rosszat, maradok az Amanda Lazacnál.
2011. márc. 18. 18:54
 7/10 anonim ***** válasza:

Ne vegye el a kedvedet, hogy a sok "úgy hallottam" hozzászóló. Tartottam és tenyésztettem is galaxyt. Annyira lágyvizes, mint a zebradánió... Csapvízben tenyészthető, tehát nyugodtan tartható is. Persze a legtöbb hal nem rajong a túl kemény vízért, de a galaxy egy könnyen tartható hal. Eszi a lemezes tápot.

Itt általában saját vagy hazai tenyésztésű galaxy szokott lenni: bekas-halas.hu

2011. márc. 18. 19:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha a galaxyt csak díszhalnak akarod egy társas akváriumba, akkor inkább ne. Nincs ebből a halból olyan sok a vadonban.

Ha csak társasba kell, akkor inkább neonhalakat, amandát, endlert vegyél.

Azt sajnálom, hogy a vadon fogottaknak a fele megdöglik mire a vevőhöz kerül. Ezért jobban tolerálom ha valaki tenyésztettet vásárol, vagy megpróbálja ő tenyészteni.

A Galaxyk ha kevesen vannak akkor sem félősek, ugyanolyan játékosak, mint a zebradánió ez tény. Csak ezek nem a víz felszínén úsznak, hanem inkább középen, meg sokat bújkálnak a jávai moha és egyéb növények közt. A legjobb neki ha nagyon sok növény van, azt láthatóan élvezi.

A vadon fogottak vizét 1/4 ioncserélt víz hozzáadásával lehet lágyítani, olyan vizet kapsz a Tescóban (5 liter 180 Ft), aztán szép lassan hozzá lehet szoktatni őket a csapvízhez, mondjuk 3 hónap alatt, egyre kevesebb lágyvíz hozzáadásával.

A vadon fogott jobban szereti az élő vizibolhát, a szunyoglárvát, a keltetett sórákot, de lehet próbálkozni nála lemezes kajával, sera vipan baby-vel, fagyasztott cyclops-szal is.

Aztán nyilván ha nem kap annyi mozgó kaját, akkor meg fogja enni a lemezest is idővel, még ha eleinte ez nem is annyira tetszik neki, mert hát vadászni azt nagyon szeret :)

2011. márc. 19. 04:19
 9/10 Platypus ***** válasza:
100%
Azért nem árt tudni, milyen is a kérdező csapvize, mielőtt olyat mond az ember, hogy csapvízben, fele vagy harmada csapvízben tartható. Egy vízkeménység teszt 400 Ft, meg kell mérni. Sopron környékén nagyon kemény a víz, akár 30 NK is, ott legfeljebb fele csapvizet lehet használni. Vácott 10 NK körül van, ahhoz hozzá se kell nyúlni. Pesten 20 és 16 között változik, ahhoz nem árt valamennyi lágy vizet adagolni. A tenyésztettek jól bírják a közepesen kemény vizet, de azoknak sem tesz jót, ha hirtelen változik a keménység, ismerni kell milyen vízben voltak és mekkora az eltérés a sajáthoz képest. A vadonfogottak meg sokszor olyan szörnyű állapotban érkeznek a boltba, hogy az ember akármit csinál, a nagy részük felfordul.
2011. márc. 19. 11:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát ja, ez igaz.
2011. márc. 19. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!