Zavarosodik a víz! Van valamilyen hasznos ötletetek?
Tehát adott egy 160 literes akvárium. Éjjel a belső szűrő megy, mert halkabb, nappal a külső. A homok kereskedésből van, a növények és dekortárgyak szintén. Van benne 2 xipho, 2 gurámi, 2 rojtosszájú, vannak még dániók, neonok, díszmárnák, algaevők és házmesterek.
Kicserélem a vizet, átmosom az aljzatot, lemosok minden növényt és dekort, kitisztítom a szűrőket, mégis kb egy hét múlva már zavaros a víz. A szűrők rendszeresen vannak tisztítva természetesen. A világítás is megfelelő és a víz hőmérséklete is szinten van tartva.
Próbáltam már aljzattisztítót, tablettákat, stb, de nekem sose "akváriumos" a vizem. Mit tudnék még tenni? Már kifogytam az ötletekből és a neten se találok már semmi hasznosat.
Ahhhha...
Akkor viszont sose lesz normális vizem, mert éjszakára túl hangos a külső. Na mindegy, legalább az okát tudom :)
Köszi!
Ne csodálkozz ha zavaros a vized, mikor te magad teszed azzá azzal, hogy folyamatosan bedöglött szennyeződéssel (halott bacik) pumpálod tele. A szűrőket nem szabad kikapcsolni, azok tartják tisztán.
Nem tudom milyen külső szűrőd van, de nekem ami eddig volt, mind hangtalan volt.
Ha esőztetőt használsz, rakd a vízszint alá, bőven elég ha csak fodrozódik a vízfelszin, cserébe egy szinte hangtalan szűrőt kapsz.
Ha maga a szűrő lenne hangos, akkor meg rakj alá valami puha szigetelő anyagot, nekem pl. egy hungarocell lapon van, az felfogja a rezgéseket.
Üdv,
Nem a gép hangos, hanem ahogy csobog a víz :)
Ilyen oldalra felakasztósom van.
Amúgy már két és fél éve tart ez az állapot és egy se pusztult el. Nem védem magam, mert tudom h nem megfelelő, de semmi baja a halaimnak.
Ó, hát persze, hogy hangos, ha magasról csobog a víz. Ragassz oda egy kis plexi lapot terelőnek, hogy simán csak belefollyon és ne essen, akkor semmi hangja nem lesz. Vagy tegyél oda egy darab perlonvattát, amin átfolyik a víz és szintén nem csobog. Egy ilyen apróság megoldására nem igaz, hogy másfél évet kellett várnod, azért vagy ember, hogy használd az eszed...
Az meg, hogy életben vannak a halaid, egyedül az akvárium méretének köszönhető, no meg a növényeknek.
Mielőtt még lehülyéznél, próbáltam. Csakhogy, akkor meg pipáltak a halak, ergo nem jutott be elég oxigén.
Mindegy, köszi a válaszokat, továbbra nem óhajtok ezzel foglalkozni, ha eddig jó volt, ezután is az lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!