Mekkora szűrőt vennétek egy 120L-es akváriumba?
Van itthon egy amit 80-120l-be való. Az eddig a 80l-es akváriumomban volt. Az kicsi lenne szerintem.
De úgy tudom, hogy meg kell nézni a szűrő dobozát, hogy mekkorától, mekkora akváriumba való. És a legalsó határnak kell annak lenni, amekkora az akváriumom!
Belső szűrőt szeretnék!
Köszi a válaszokat!
-amit
+ami
Az ajánlott akváriumméret kétszeresét kellene figyelembe venni, illetve egy hatszoros vízforgatást.
Jó mondjuk az Eheim Aquaball 180, Eheim Biopower 240, Pick up 2012. Esetleg valamilyen powerheadet is vehetsz, azok olcsóbbak. Meg egy külső szűrőn is el lehet gondolkozni, de ez már nagyon erősen pénztárca függő.
www.akvariumplus.hu
www.aquadepo.hu
Ez mind Eheim, annak a változatai, tehát:
Eheim Aquaball
Eheim Pick up
Mind a két sorozat profi, megbízható, a legtöbb akvarista ezeket használja, már aki meg tudja fizetni :)
Az aquaballnak az az előnye, hogy az egész szűrőfelület ki van használva, illetve nagyon jól beállítható az áramlás, ezért ezt javaslom neked, sokkal hatékonyabb.
A pick up azért jó, mert könnyebben tisztítható.
De bármelyiket is választod, jól jársz vele.
Köszönöm szépen sokat segítettél! Akkor már biztos, hogy az Aquaball lesz. Nekem eddig Hydor szűrőm volt, de nem kellene többet, gondom nem volt vele, de valamiért mégsem.:S
Azt esetleg megtudod mondani mennyire zajos az Aquaball. ha zajos is attól még azt veszem meg, csak kíváncsi vagyok:)
Egyáltalán nem zajos. Igazából egy szűrőnek csak akkor lehet hangja, ha levegőt porlaszt be. Erre viszont semmi szükség, mert egy jól fodrozódó vízfelszín már bőven elég gázcserét "bonyolít le". Csak akkor lehet szükség levegőporlasztásra, ha túltelepítesz vagy nagyon oxigénigényes fajokat tartasz.
Nálam például teljesen néma az akvárium, pedig sokkal sz'rabb szűrőt használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!