Doruss kérdése:
54 literes akváriumot nem fűtene egy 25-30 wattos fénycső?
Figyelt kérdés
[link] -> valami ilyesmire gondoltam, még nem vettem meg, a közeli állatboltban fogom megvenni, még nem tudom, hány wattosat, 25-30-asra gondoltam, attól függ, milyen van. Nem fűtené az akvárium vizét? (a gyári műanyag tetőbe szerelném bele.) Ha esetleg igen, akkor napi 9 óra világítással mennyire, és mit tehetek ellene?2011. márc. 16. 21:31
1/5 anonim 

válasza:

De, olyan 1-3 fokkal lesz melegebb a vized kb. Amit tehetsz ellene: Nem takarod üveglappal az akit, hagyod a vizet párologni. Ventillátorral is rásegíthetsz a hőtésre. De ha ennyi melegedés belefér, akkor nem kell csinálnod semmit :)
2/5 Platypus 

válasza:

A gyári műanyag tető és az erős világítás együtt sok gondot okozhat. Nem tud hol távozni a lámpa hője, az egész az akváriumba megy. Nincs párolgás, ami szintén hűtene. Ha nyáron sem megy 20 fok fölé a lakásotokban a hőmérséklet, akkor még működhet, de ha nincs légkonditok, akkor mindenképpen nyitott akváriumban kell gondolkodnod.
3/5 anonim 

válasza:

A T8-as csöveknél a legnagyobb hőforrás az előtét tekercs. Maga a fénycső nem fűt sokat.
4/5 anonim 

válasza:

Ha melegszik, akkor a tető hátuljánál ahol nem feltünő, jó sok lukat fúrj a tetőre fúrógéppel. Sokat számít.
5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
Egyébként a nyitott akváriummal az a gond, hogy vannak olyan halaim, akik hajlamosak kiugrani az akváriumból. Amúgy a szobámban átlagosan kb. 22 fok van, nyáron néha melegebb. Ha az etetőnyílást nyitvahagynám (az kb. 15x3 mc) az nem elég a hűlésre?
2011. márc. 17. 16:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!