Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez káros a halaimra nézve?

Ez káros a halaimra nézve?

Figyelt kérdés
Ma kaptunk egy kis lámpát sárgán világít ez káros?(Nem neoncsöves).Nekem bántja a szemem akkor a halakét is bántja?Ha veszünk bele gyengébb égőt akkor használhatjuk továbbra is?És ha nem, veszünk bele gyengébbet akkor ne is használjam?
2011. márc. 14. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:

A halakra nem káros, viszont ez a sárgás fény nagyon csúnya tud lenni. De nem is ez a legnagyobb baj, hanem hogy a növényeknek haszontalan, alig tudnak fotoszintetizálni alatta, az algák viszont örömmel használják.

A tungsram márkaboltban vehetsz 6400 Kelvines daylight izzót, azt használhatod akváriumi célokra.

2011. márc. 14. 20:17
 2/7 A kérdező kommentje:
A növények miatt nem aggódom. :) Mert mű növényeim vannak!Nekem valahogy minden élő növényem szétrohadt és anyám nem enged élőt venni!De akkor mondom hogy milyet vegyen!Köszike!Többen is írhattok!
2011. márc. 14. 20:26
 3/7 anonim ***** válasza:
daylight izzó és anubias növény, nem elültetve csak úgy szabadon a vízben, odakötni egy kőhöz. A műnövényeket meg dobáld ki. Ezzel a növénnyel nem lesz gondod és nőni is fog, csak lassan.
2011. márc. 14. 20:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha nincs világításod, nem csoda, hogy kirohadnak a növények. Az anubias valóban jó, azzal nem lesz gond.

Remélem fűtőd és szűrőd van, mert a halak is "kirohadnak", ha nem elégíted ki az alapvető szükségleteiket. Remélem megvannak a vízcserék és nem egy 20 literes akiban szoronganak a halaid...

2011. márc. 14. 20:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem rohadnak el csak volt benne egy darakor ami az én hibámból keletkezett!Van szűrő lélegeztető is és 90L-es az aksi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. márc. 14. 20:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Miért kéne kidobnom a műnövényeket?Szerintem ez most nagy hülyeség volt (amit írtál) De szerintem a mű növény is szép!!!!!!
2011. márc. 14. 21:00
 7/7 Platypus ***** válasza:
A mű növény van akinek tetszik(szerintem rondák), de nem váltja ki az élő növények szerepét. Az élő növények felhasználják a vízből a halak anyagcseretermékeit, javítják a vízminőséget. Karantén vagy ívató akváriumokban praktikus a műnövény, de amúgy kifejezetten káros a létezésük, mert általában az igazi növények helyett veszik meg. Ha van egy akármilyen fényforrásod, akár sárga fényű is, az Anubias és a gömbalga már életben fog maradni. Érdemesebb egy fehér fényű fénycsöves lámpát venni, jobb is és kevesebbet is fogyaszt.
2011. márc. 14. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!