Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen baleseteket követtél...

Milyen baleseteket követtél el? Akvarizálással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Gondoltam megosztom veletek mi történt szegény red cherryeim, nem direkt csináltam, nagyon sajnáltam is őket... Az volt, hogy mikor az első kolónia garnélát hazahoztam, kicsit hidegnek találtam a vizet, féltem, hogy megfáznak és elpusztulnak, így gondoltam csak egy picit ráteszem a radiátorra a zacskót... ott felejtettem kb 5-10 percre,mert valami elvette a figyelmem. Ennyi elég is volt.. Mikor észbekaptam, felpattantam és rohantam levenni őket. A garnélák fölfordultak (szó szerint a hátukon feküdtek mozdulatlanul), azt hittem elpusztultak. Mindjárt elkezdtem lassan, fokozatosan hűteni a vizet, és láss csodát-föléledtek, pár perc után! Megkönnyebbültem azonnal..

Nektek volt már valamilyen akvarisztikai balesetetek? Pl hazafelé uton kilyukadt, halakkal teli zacskó...? Meg ilyenek?

2011. márc. 14. 16:54
1 2
 11/12 Doruss ***** válasza:

Egyszer takarítottam, aztán elfelejtettem visszarakni az aki tetejét. Kiugrott az egyik csíkhal, de ezt akkor még nem vettem észre. Este néztem, hogy vajon hol lehet. Sehol nem volt az akváriumban, és körülötte sem, mindenhol néztem, hogy nem ugrott-e ki. Másnap találtam meg, elvergődött az egyik sarokba, már halott volt. Rossz belegondolni, hogy még most is élhetne, ha nem lennék ilyen hülye :S

Egyszer meg vettem pár guppit a halaim mellé. Még elég kezdő voltam, csak úgy beleöntöttem őket azonnal. Kb. két nap múlva véres fekélyek jelentek meg a régebbi halaimon. A háromból kettő elpusztult, egyet sikerült megmentenem gyógyszerrel... De sehol nem láttam leírva, meg senki nem mondta akkor még, hogy hogyan kell az újakat az akváriumba tenni.

2011. márc. 14. 19:49
 12/12 anonim ***** válasza:

hú... sokat x) nézzük csak...

Az első baleset amire emlékszek nem én követtem el, hanem anya. Nézegette a guppi ivadékok eleségét, próbálta kibontani, hogy mi az. Hát persze, hogy az akvárium fölött... nagy nehezen kinyitotta erre vagy ezer szemcse bele az akváriumba. Halak degeszre ették magukat, 1 hét koplalás volt.

Aztán egy beállt szűrőt kivettem az akváriumból, hogy szellőztessem a pihentetett csapvizet. Persze, hogy az összes bacit megöltem...

Akkor amikor vettem egy agrnélát petés volt. Egy nap este láttam két kis miniatűr élőlényt rohangálni az akvárium falán. Örültem, mint majom a farkának. De utána teljesen kiment a fejemből és valószínűleg talajcserénél kimostam őket :'(

Ez nem baleset, de érdekes xd mikor TerraPlazáról jöttünk haza bementünk egy étterembe ebédelni és ugye bevittem a zacsiba a halakat, hogy ne fázzanak. megyke be, hasamnál nagy dudor a kabát alatt xD aztán kiraktam őket az ablakpárkányba, pincér kérdezgeti: halakat vettek? stb. xD

2011. márc. 14. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!