Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért nem eszik az aranyhalam?

Miért nem eszik az aranyhalam?

Figyelt kérdés
Vízcsere után nem evett a halam.2napig szinte csak az akvárium alján tanyázott,néha orral lefelé,keveset mozgott.3.nap már többet úszkált,de még mindig nem evett...4.nap,vagyis ma,rendesen úszkál,sokat pipázik,de még mindig nem evett!Az én kis mohó halacskám 4 napja nem evett semmit,egy morzsát sem,semmit!Mi baja?
2011. márc. 11. 21:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

:) jó hát majd megoldod. Én direkt nem tartok aranyhalat, mert nem is tudnám hova tenni. Ez évek alatt megnő több mint 20 centisre, és nagy korában már inkább kerti tóba való. A 22 fokos vizet szereti. 25 fok felett hőgutát kap.

Ezért érdemesebb aranyhal helyett, inkább trópusi halakat venni. Azokat télen egy automata vízmelegítővel tudod fűteni szobahőmérsékletre, 24-25 fokra. Nyáron pedig a 30 fokban is jól érzik magukat. A trópusi halakból van jó nagy választék a díszállat kereskedésekben.

Én a helyedben fognám az aranyhalat, elvinném egy kisebb állatkereskedésbe, aztán lecserélném guppyra, vagy zebradánióra, szóval kisebb strapabíróbb halakra.

2011. márc. 12. 08:50
 12/16 anonim ***** válasza:
ugye csak részleges vízcserét csináltál? mert ha az egész vizet lecserélted, akkor nagy baj van.. úgy 30%át szabad egyszerre kicserélni
2011. márc. 13. 12:39
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Megvettem a nagy akváriumot,hozzá mindent,ami kell és éppen hogy berendeztem,feltöltöttem az akváriumot,felfordult a halam!!!Úgyhogy díszes temetést kapott és másnap vettem a vízbe egy másik aranyhalat!Nem követek el ilyen hibát többet!

Én is gondolkodtam más halakon,mikor elmentünk egy másikért,de nekem annyira tetszik ez a halfajta,olyan szép!Nem kell más!Mire megnő,addig valszeg el is költözünk és neki is nagyobb helye lesz...köszi még egyszer!

2011. márc. 21. 22:19
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Azért halt meg az aranyhalad, mert nem szabadott volna egyből a friss vízbe tenned. Egy akváriumnál, miután feltöltöd vízzel(és beleülteted a növényeket) legalább 1 hétig kell várni, és csak utána teheted bele a halakat.

Miért nem olvasol utána, mielőtt bármit csinálnál? :`(

2011. márc. 22. 06:23
 15/16 anonim ***** válasza:

szerintem most ülj le a gép elé, és olvasd el ezt:

[link]

2011. márc. 22. 06:25
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket,már kezdek kitanulkozni és művelődni akvarisztikából...Azt viszont nem olvastam eddig,hogy 1 hetet kell várni és csak azután betelepíteni a halat.Én csak 1 napot vártam...Ezt a bakit már el is követtem.Szép a vizem,jól néz ki,Aranka is el van,jól érzi magát!Hétvégén vízcserélek!Fogok mindjárt újat kérdezni,remélem kapok válaszokat!Köszönöm!
2011. márc. 23. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!