Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen távolságra tehetem az...

Milyen távolságra tehetem az akváriumom az ablaktól?

Figyelt kérdés
Azért gondoltam ablak mellé tenni mert déli fekvésű az ablakom (napi 6-8 órában éri természetes fény), és még lámpa se kellene rá, én sima plexi tetőre gondoltam. A válaszokat előre is kösz
2011. márc. 11. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát olyanra, hogy a kályha ne fűtse.

Mittudomén az ablaktól kb fél méterre van az enyém, de nálunk lapos cirko fűtés van az ablak alatt, így az nem melegíti az akváriumot fel :)

2011. márc. 11. 21:06
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
És az enyémnek nincs tetején semmi. 5cm van felül, hogy ne ugorjanak ki a halak. Hát nem szoktak. Persze ez halfüggő, mert létezik néhány ugrálós pl a márnák ugrálnak.
2011. márc. 11. 21:07
 3/9 A kérdező kommentje:
akkor ok, megnyugodtam kicsit távolabb lesz mert az iró asztalom kb. 1 méterre van és egy kb. 2centis központifűtős cső megy mellette , de az nem vészes..., nekem a xifók is ugrálnak xSS, köszi válaszokat :))
2011. márc. 11. 21:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Az akváriumot nem érheti természetes fény... Tudod, te, hogy nyáron, ha tűzi a nap, hogy fel fog forrósodni a vized? Tudod te, milyen algás lesz? Se hal, se növény nem marad meg benne. Árnyékos helyre rakd, semmilyen közvetlen fény ne érje. És megfelelő világítás kell rá.
2011. márc. 11. 23:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Még jó, hogy forgunk a nap körül, az ablakot nem fogja közvetlenül sütni állandóan, nem arra kell gondolni, mikor a kocsiban ülsz nyáron a kánikulában. A lényeg, hogy oldalról ne érje fény. Ha nincs semmi az ablak előtt, az akváriumot úgy kell elhelyezni, hogy a teteje az ablak aljával legyen egy síkban és egy tükröt kell ferdén elhelyezni fölötte, így egész nap éri a természetes fény fentről, ami mindenféle világításnál jobb, ha pedig túl sok lenne a fény azon sötétítéssel lehet segíteni. Ez a fajta módszer tavasztól őszig lehetséges, utána vissza kell térni a lámpához. És itt egy link a vázlathoz:

[link]

2011. márc. 12. 07:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Az én akváriumommal nincs gond az ablak előtt.

Voltak régen 20 literes akváriumaim is ablak előtt asztalkán, amikre nem vettem lámpát. Nem melegedtek fel egy fokot sem. De ha egy öntapadós hőmérőt ragasztasz az akvárium üvegére, akkor láthatod hogy napközben hány fokos a víz. Ha úgy látod hogy nem jó, akkor behúzod félig a sötétítő függönyt, vagy az akvárium hátuljára teszel egy pósztert, vagy egy fekete kartont és meg van oldva :)

2011. márc. 12. 09:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem értek veletek egyet. Néhány óra szórt fény jót tesz az akváriumnak, ezt elismerem. A napfény is jó, hiszen azt igyekszünk leutánozni, elismerem. De egy déli szobában, ahol az ablak előtt 6-8 órán át tűzi a nap, nem nehéz elképzelni, mennyire fel tud forrósodni. Ezt felesleges magyarázni.

Utolsó: Azt kihagytad a sztoriból, hogy egy belvárosi lakás második emeletén laksz, a fekvését nem tudom, de nem hiszem, hogy napi 8 órán át tűz be a nap a déli kánikulától egészen késő délutánig.

Előtte lévő: a tükrös megoldás nem rossz, de ez esetben nem közvetlenül éri a nap, hanem kontrollálható módon. Ráadásul felülről éri a napsütés, nem az oldalüveget tűzi.

2011. márc. 12. 09:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát nemtudom az ablaktól egy méterre már szerintem nem lehet olyan nagyon szörnyen tűző nap, de menjünk át hozzá és nézzük meg :)
2011. márc. 12. 17:06
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, :S akkor megfontolom hogy mégis odategyem-e az ablakhoz közel ,(ha alapul veszem a nagyszülőmnél lévő kis kerti tavat kb 2x3m nyáron nem lehet benne halat tartani:S:S:S:S, pedig max 3 órát éri nap de a legmelegebb időben 13-15-ig.... és 1 körtefa árnyékában van). még egyszer köszönöm a válaszokat
2011. márc. 22. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!