Valamilyen penész, talán túletetés. Mire hazajöttem ez fogadott. Mit tegyek?
Ausztriában voltam vasárnaptól, ebben a pillanatban értem haza, első dolgom az akváriumok ellenőrzése volt. Nagynéném etetett míg távol voltam.
A nagyban semmi gond. Ám a kicsi (11 literes) egy kész katasztrófa. Ellepi a penész vagy mi a csuda. Valószínűleg túletetett a nagynéném, mert a penész rágubózott valami kis gömbre, szerintem garnélakaja.
Képek mindjárt.
Szerintem le kéne cserélni az egész akvárium vizét, mindent. Van vízelőkészítőm meg a klór,nehézfémmegkötő szerem is.
Ez a víz szerintem konkrétan mérgezett. Úgyhogy nem biztos, hogy jó ötlet lementeni belőle. De nem szólok bele, kezdő vagyok és én kérdeztem :)
Sera Bio Nitrivicem van.
Egy guppi ivadék van benne és snowball garnélák. Az 5 garnélából 4et már láttam, élnek.
Vitacraft 6 az egyben, klór-nehézfém megkötő-sztresszoldó stb. szerem van még.
Hm.
Vészesen néz ki, de nem kell aggódni, ha a garnélák megvannak, akkor nincs nagy baj.
Én nem szedném szét az akit, csak a vizet cserélném nagyon intenzíven, illetve kézzel kiszedném a penészt.
Lassan spórolj össze a 30 lityisre, ezzel csak mégtöbb baj lesz, hétről hétre, napról napra.
Meg szerintem mondtam, hogy felesleges etetni, ha nem, akkor elnézést.
Nem mondtad Murr :) De semmi baj.
Szerintem se olyan nagy a vész, a kis guppi is megvan.
Rendben akkor jön a csere. És köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!