Ezt nem hiszem el! :D Láttatok már ilyet?
Platypus, ezt a vasreszelékes dolgot honnan vetted, mire alapoztad? Mert ha a videó alatti kommentekre, akkor azokat azért nem nevezném hiteles forrásnak.
Egyébként nem rossz a videó, bár a trükkök nagy részét az én halaim is megcsinálják, ha elég ideig kamerázok :)
Egy másik hasonló videó alapján mondom. Ennél a videónál nem egyértelmű, amikor először láttam, akkor trükkfelvételnek gondoltam. Ezen a videón viszont látszik, hogy az aranyhalak az úszóik meglebbentése nélkül úsznak és fordulnak: http://www.youtube.com/watch?v=P-toImWCoAI&feature=related
Ha megnézel egy ilyen aranyhalat úszás közben, akkor azt fogod látni, hogy igen nehézkesen mozog, szinte az egész testét riszálja, és alig halad közben. Ezek meg alig mozognak és szinte suhannak. A vasreszelék csak az én tippem a módszerre, lehet hogy más van mögötte. Viszont biztos hogy trükk, nem betanított mutatvány.
Az aranyhalnak tényleg rövid a memóriája, az valami gonosz trükk, arra nem tudok mit mondani.
A kérdező linkjén a kis hal viszont nagyon cuki, de talán tényleg csak az lehetett, hogy több napig kamerázták, aztán összevágták a jó részeket.
Kamerázza le ugyanezt valaki vágás nélkül, akkor elhiszem :)
A szlalonozás talán megoldható, ha a halacska hajlandó követni egy lézerceruza fényét és a fény nem látszik a videón. Pl a gömbhalat simán lehet irányítani úgy.
Na meg az is lehet, hogy a kishal alapból szeret szlalonozni, vagy csak egyszer csinálta, és akkor felvették.
Pl a vitorlás hal is olyan, hogy mindent követ ami mozog és azzal is lehetne csinálni hasonló videót, csak egy damilon kéne húzkodni előtte egy kis kaját és ha elég közelről veszed a halat nem látszik hogy mit húzkodsz előtte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!