Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért jönnek fel a növényeim?

Miért jönnek fel a növényeim?

Figyelt kérdés

Eddig kosárban voltak, de kiszedtem belőle őket, és elültettem. rögzítettem őket egy-egy nagyobb kavicsra is, hogy tuti legyen. Erre 2 naponta fel jön 1-1 szál, már nem győzöm vissza ültetgetni őket.

lehet, hogy jobb lett volna, ha a kosárban maradnak.

De tudom, az meg hosszú távon nem jó.

Talaj: legalul marosi homok, tetején apró kavics.

2011. febr. 24. 16:03
 1/10 Platypus ***** válasza:
100%
A kavics nem fogja meg rendesen a növényeket, és ha túl vékony a talajod, akkor is gond van ezzel. Használj több homokot, és növeld meg a vastagságot. A kosár nem megoldás, az csak a növény szállítására való.
2011. febr. 24. 16:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálunk a sügérek túrják ki, amelyik kőre le van kötve damillal azt is addig piszkálják, amíg fel nem jön, meg sokszor a szárát is elrágják a friss hajtásoknak. Hát ez van, nem sok választék van náluk növény ügyben, de még így is sokszor kell visszaültetnünk. Milyen halaid vannak és milyen növények? Elég mélyre ülteted őket? Kosárban ne hagyd, mert egyrészt a szivacs se jó a víznek, amibe van a növény, mert egy idő után elkezd mállani, meg növekedni se tud, mert nem lesz helye.
2011. febr. 24. 16:11
 3/10 A kérdező kommentje:

nekem társas akváriumom van, mollyk, xifok, plattik, és egy hím Betta.

Takarítóhalak: morgóharcsa, albínóharcsa, valamilyen csík(ők kb fél testüket bele túrják az aljzatba, és úgy kajálnak)

Illetve van egy bazi nagy algaevőm, azt hittem ő sodorja ki őket, de nem, mert van, hogy rá ül egy növényre, de azt olyan finoman teszi, hogy hihetetlen:)

Növények: gömbmoha, jávai moha, anubias, fodros levelű vízikalász, Hygrophila corymbosa, Microsorum pteropus, pázsitos nyílfű,

Az aljzatom pedig kb 6cm vastag

2011. febr. 24. 16:20
 4/10 anonim ***** válasza:
A halak piszkálják a növényt és ezért is feljöhet..
2011. febr. 24. 16:20
 5/10 A kérdező kommentje:
az odáig oké, hogy piszkálják, az ő otthonuk, azt csinálnak, amit akarnak.:P csak jó lenne valahogy rögzíteni.
2011. febr. 24. 16:25
 6/10 gfero ***** válasza:
lehet venni növény súlyt amit rákapcsolsz a szárára és ameddig begyökeresedik nem tud feljönni.utána le lehet szedni.
2011. febr. 24. 17:18
 7/10 A kérdező kommentje:
igen már arra is gondoltam, hogy horgászólomra erősítem őket. Arra a spirálosra.
2011. febr. 24. 17:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Ólomra semmiképp ne kösd, mert mérgezni fogja a vizet!!
2011. febr. 24. 17:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Rakjál be 6cm magasan kavicsot, aztán

egy kis darab szunyogháló vagy nylon harisnya, bele pár szem 1cm-s kavics, összeköt ezt a batyut damillal, és ráköt egy csokor növényre. Batyu elás kavicsban, növénnyel együtt.

Ezt még egy 10cm-s díszcsík sem túrja ki, hiába játszik vakondosat.

2011. febr. 25. 00:46
 10/10 A kérdező kommentje:
uu ez jó ötlet, köszi szépen!!
2011. febr. 25. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!