Ugye nem fognak éhenhalni?
Van egy kisebb, 100 literes akváriumom, csak mollyk vannak benne, meg néhány növény.
A nyűgöm az az, hogy nyáron el kell mennem. Kb. 10 napra lennék távol. Ki bírják ennyi ideig etetés nélkül?
biztosan nem fognak éhen halni.Ha pedig mégis nagyon tartasz tőle hogy éhen halnának akkor pedig nyárig veszel egy etető automatát, és 1-2hétig kipróbálod milyen nehogy gond legyen vele.
Kedves előző válaszoló, a delfinsügér azért nem evett 6 hétig, mert az ikráit a szájában tartja míg ki nem kelnek.Szóval míg az ikrák a szájában vannak addig nem fog enni:)
09:34
Kedves válaszoló. Egyik könyv sem írja, hogy 1 hetet meghaladó koplalás már nagyon veszélyes, mindegyikben annyit írnak le, hogy egy hét meg sem kottyan egy halnak. Az a 3 nap meg szintén semmi. Sőt, egy-egy ilyen kúra kifejezetten jó hatással van a halakra, betegség esetén is előszeretettel alkalmazzák. Amit a 6 hetes koplalással kapcsolatban írtál, szintén a hozzá nem értésedre utal. A delginsügér a szájában gondozza kicsinyeit, amíg ők el nem úsznak, addig nem eszik. Ha kicsit nagyobb hangsúlyt fektetnél a szüvegértelmezésre, erre rájöttél volna anélkül is, hogy esetleg utánaolvasol. Etetőautomatát egy hétre több ezer forintért vegyen az, akinek két anyja van.
A halak hidegvérű állatok, sokkal kevesebb energiát használnak fel az életfolyamataikhoz és a tartalékaik is tovább tartanak. Nem szabad az alapján megítélni őket, hogy mi meddig bírnánk és hányszor szeretünk enni egy nap.
Az ivadékhalakra valóban veszélyes az a 10 nap, de egy kifejlett, jó kondiban lévő halnak nem árt meg, amennyiben csak párszor fordul elő egy évben. Emlékszem egy kísérletre, amiben kárászokat koplaltattak, és azt nézték mikor fordulnak fel. Volt amelyik egy évnél is tovább bírta.
Köszönöm Punky89 és Murr. =)
Úgy látom egy kicsit félreértelmezhetően fogalmaztam.
Szóval a 6 héttel azért példálóztam, mivel bölcsőszájú halaknál az anya és/vagy apa a szájában tartja a kicsiket hetekig, olykor akár 2 hónapig is, amíg ki nem fejlődnek rendesen (fajfenttartási ösztön). Ez idő alatt a hal alig vagy egyáltalán nem táplálkozik, kicsit lefogy, be is esik a hasa és mégis él és virul. A természetben sem fordul elő, hogy minden nap azonos mennyiségű táplálékot kapnak, így nekik ez mondhatni természetes. Pl. egy szárazföldi emlősnél természetesen ez kivitelezhetetlen.
Mondhatnánk úgy is, hogy nem árt nekik. Jóval ártalmasabb ha idegenre bízzuk az etetést, már többször is mentem haza a nyaralásból úgy hogy a komplett, évek óta nevelt, összeszokott állomány elhalálozott, mert ,,rábíztam" valakire, aki állítása szerint ért hozzá.
Azóta én nem kockáztatok, még egy halam sem halt éhen és nyugodtan megyek haza az 1 hetes nyaralásokból.
Ez csak az én véleményem, lehet hogy nem a legideálisabb, mindenkinek megvan a maga módszere.
Üdv,
Tök jól fogják érezni magukat....mi ez Auswitz?
Ugyanolyan érző lénye. Többek között éhséget is éreznek, még ha ezt itt sokan le is szarják. Ha van lehetőség, pl az önetető, akkor miért nem élsz vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!