Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halat tehetek egy...

Milyen halat tehetek egy ilyen akváriumba?

Figyelt kérdés

67 literes (60*35*30cm), hideg vízű (kb 19-21C°) és jelenleg csak egy kb 11cm-es aranyhal lakja.

Milyen halakat rakhatok még mellé?

Kellene valami algaevő, csak nem tudom mi az ami elfér és ami illik is bele. Plusz jó lenne még valami szép kis halacska. (Egy kisebb aranyhal még elférne?)

2011. febr. 13. 22:10
 1/5 Platypus ***** válasza:
100%
Ez az akvárium már magának az aranyhalnak is kicsi. Semmit nem kéne bele venni, sőt, inkább cserélni kéne legalább 100 literre.
2011. febr. 13. 22:12
 2/5 anonim válasza:
0%
Piranha-n kívül bármilyet, ami belefér. Szerintem menj el egy plázába, ott biztosan van kisállatkereskedés, ott meg tudják mondani.:)
2011. febr. 13. 22:18
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

13-34 fok. Ez lenne neked a megfelelő az aranyhal helyett. Ilyenből pedig vagy 20-at rakhatsz bele.

2011. febr. 13. 22:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet egy boltos jobban tudná, kérdezni lehet tőlük is, hogy mit ajánlanának. De mielőtt veszel valamit, azért nézz utána az igényeinek, mert a boltosok szeretnek hazudni. Pl itt vannak infók halakról: [link]

Arról se feletkezz meg, hogy nyáron meg bírnia kell a 30 fokot.

Viszont ha veszel egy automata fűtőt, azt most így télen benyomod 24-26 fokra, akkor már sok trópusi hal közül válogathatsz.

Aranyhalakat szokták tavakba rakni, mert jól bírják a hideget, sokszor még ha befagy a tó azt is átvészelik valahogy, csak hát a tavi halak általában nagyra nőnek, ezért kicsi lesz nekik az akvárium.

2011. febr. 14. 02:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Alapszabály, hogy aranyhalat csak aranyhallal tartunk, 1-2 kivétel van (például szivárványos ökle), de nem ekkora helyre, meg már nem is beszerezhető, mert védett. Én azt javaslom, hogy szerezz be egy 150 liter körüli akváriumot és abban tarts 3-4 aranyhalat, én is ezt teszem, ha megnőnek még kicsinek is fogod tartani számára a helyet. A hőmérséklet tökéletes nekik, ha más halat tartanál fűteni kellene és persze elajándékozni az aranyhalat.

A javasolt gertrudearól én lebeszélnélek, mert bár tartható alacsony hőmérsékleten, de hatalmas odafigyelés kell hozzá, érzékeny halak, nagyon lassan szokathatóak egy-egy új környezeti tényezőhöz (például lágyvízről csapvízre 1 hónap alatt lettek fokozatosan), érzékenyek a vízminőségre is, csak rengeteg növénnyel, nagyon jó szűréssel érdemes próbálkozni. És semmiképpen nem 20 darabbal, nekem 70 literre van 8, és csak garnélákat tartok mellettük.

2011. febr. 14. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!