Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi a véleményetek a Hobby...

Mi a véleményetek a Hobby Nitrát Killer-ről illetve a Szat Clear Water-ről?

Figyelt kérdés

Hobby Nitrát Killet--> [link]

Illetve a Szat Clear Water-ről??

[link]

A Szat Clear Water ára kecsegtetőbb.

Regenerálást mivel lehet végrehajtani?

Meddig használható? Végtelenségig regenerálható?

Használata mellett elég az akváriumba egy belső szűrő?

2011. febr. 13. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Én nem veszek ilyen hülyeségeket, csak vizet cserélek.
2011. febr. 13. 21:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát, eltérőek róla a vélemények, érdemes átolvasni akvarista.hu-n ezt a topicot. Rengeteg a pro és kontra vélemény. Tenyésztők szokták használni, ahol túltelepítettek az akváriumok és kevés a növény. Nem egyszerű beállítani a megfelelő mennyiséget, nagyon oda kell figyelni a vízre, mert változtat a ph-n, keménységen, egy kisebb akváriumban nagyon könnyen lehet végzetes hibát elkövetni. Ráadásul a növénytápsó összetevőit is megköti. Tehát az én véleményem, hogy inkább cserélj vizet, használj külső szűrőt, ne telepíts túl és nincs rá szükséged.
2011. febr. 13. 21:18
 3/5 Platypus ***** válasza:
Kemény vízben(tehát csapvízben) hasznos, mert annak lúgos a pH-ja, és ilyen kémhatáson az ammónia sokkal mérgezőbb formában van jelen, mint savasban. A SZAT-ot sokan használják, a másikról még sose hallottam. A fő hátránya, hogy a nitrátot hajlamos drasztikusan lecsökkenteni, amitől éhenhalnak a hasznos baktériumok. Aztán ha nekiáll telítődni, akkor megint megugrik a nitrát, de már kihaltak a bacik és nem tudnak elbánni vele. A növényeknél is okozhat nitráthiányt. A többi tápanyagot tudtommal nem befolyásolja.
2011. febr. 13. 21:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagyon nem vagyok elmerülve a témában, nem is fogok most időt rászánni, de ha emlékeim nem csalnak, akkor nem csak a nitráttal lesz baj, hanem a többi tápanyaggal is. De vannak direkt növényes szatok fejlesztve, van, aki erre esküszik. Még az jutott eszembe, hogy például a csersavat és a többi szerves vegyületet is semlegesíti, így tudja kristálytisztává varázsolni a vizet. Tehát át kell olvasni, mire milyen hatással van, hogyan érdemes használni.
2011. febr. 13. 21:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!!!
2011. febr. 13. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!