Miért rágcsálják meg a csigák a növényeket? Pl az Átokhínárt, azt nagyon szeretik és teljesen kipusztították.
Mit csináljak velük hogy ne rágják meg a növényeket?
Vagy kivegyem öket az aksiból, és elajándékozzam?
Mert nem hiszem hogy olyan sok hasznuk lenne.
Nem tudom milyen fajta csigák lehetnek, az egyik fajtának olyan csúcsos a háza, ez nem nöl 1 cm-nél nagyobbra, és a másik meg bordó szinü és lapos kerek csigaháza van.
A bordót ajándékozd nekem, épp ilyeneket gyűjtök további szaporításra. :)
Ha a csigák nincsenek túlszaporodva, akkor az egészséges növényt nem rágják meg, még az átokhínárt se. Az átokhínár viszont marha fényigényes növény, a legtöbb akváriumban gyengélkedik majd rohadni kezd. Olyankor már szeretik a csigák. A csigákat lehet etetni is mindenféle konzerv zöldséggel. Nálam is ez a két csigafaj és egy dús növényesben, és még soha semmit nem rágtak meg.
Nincsenek túlszaporodva a csigák, de van elég fényem és megmaradt mindig az átokhínár szép nagyra nött meg,de amióta megvannak a csigák, mindig kipusztítják.
Merre laksz? :)
Budapest belváros.
Az átokhínárt mondjuk sok minden szereti megenni. A csigák etetése talán mérsékelné a dolgot.
Az nagyon messze van.
Akkor mivel etessem meg a csigákat?
Nem lesz piszkos a víz a konzerves zöldségtöl?
Meg találtam : [link]
ez a csiga eszi meg az átokhínárt,pedig it azt irják róla hogy a növényeket nem bántják, de nálam mégis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!